NavMenu

Cisco Unity - objedinjeni sistem za slanje poruka firmama svih veličina, prenos glasa, nove telefax tehnologije

Izvor: eKapija Ponedeljak, 20.06.2005. 15:31
Komentari
Podeli

Cisco Systems, Inc. je objavio da njegova povećana usredsređenost na objedinjavanje sistema daje rezultate u vidu merljivog uspeha njegovih klijenata i uspeha na tržištu aplikacija za IP komunikacije. Objedinjavanjem bezbednosti i glasovnih komponenti sa najnovijim rešenjima za IP komunikacije, Cisco obezbeđuje viši nivo bezbednosti, ubrzavajući realizaciju rešenja i čineći je ekonomičnijom i poboljšavajući produktivnost korisnika. Klijenti iz klase kompanija i srednjih preduzeća mogu realizovati ova nova rešenja koristeći novi sistem Cisco Unity, verzije 4.05, dok manja preduzeća i filijale mogu uživati u bezbednoj integraciji pomoću verzije 2.1 Cisco Unity Express sa ruterima za objedinjene usluge Cisco 2800 i 3800.

"Cisco Unity definitivno ima finansijskog smisla," kaže Bernie Rodriguez, direktor za IT kompanije Texas Instruments, u kojoj ima 20.000 Cisco Unity korisnika. "Prema našim početnim procenama, sistem je dobio pozitivnu ROI manje od godinu dana po prvobitnoj realizaciji. Očekujemo da u sledeće dve do tri godine ostvarimo značajne uštede u ukupnim troškovima slanja poruka kompanije TI."

Kombinujući svoje znanje u oblasti šifrovanja i umrežavanja sa iskustvom u tehnologiji prenosa glasa, Cisco sada u okviru svoje ponude proizvoda za IP komunikacije nudi nekoliko mogućnosti povećane bezbednosti. Uz Cisco Unity verzije 4.05, korisnici aplikacija za prenos glasa sada imaju veću privatnost koristeći bezbedno, privatno slanje poruka. Glasovni mediji i signali se bez dodatnih troškova šifruju tako da poruke ne može razumeti niko sem onoga kome su namenjene.

Uz Cisco Unity Express verzije 2.1, umrežene organizacije podeljene na više lokacija imaće koristi od ključnih mogućnosti kao što su distribucija sistemskih poruka za važne poruke koje treba poslati svima na sistemu i Voice Protocol for Internet Mail (VPIM) umrežavanje sa Cisco Unity Express sistemima, koje pruža fleksibilnije i ekonomičnije mogućnosti realizacije. Kompanije sada mogu da koriste centralizovani Cisco Unity u sedištu kompanije uz Cisco Unity Express u svakoj od filijala, omogućavajući sistemima za glasovnu poštu da lako razmenjuju poruke. Ovim se u značajnoj meri može povećati produktivnost kompanije, jer zaposleni mogu doći do poruka brže nego ranije, u manje koraka i istovremeno smanjujući ukupne troškove održavanja mreže pošto su sistemi objedinjeni.

"Crkve nemaju velike budžete, zbog čega moramo mnogo da mislimo na produktivnost i smanjenje troškova," rekao je John Shamblin, glavni pastor, baptističke crkve Briarwood. "Ostvarujemo uštede na održavanju koristeći ruter sa softverom Cisco Unity Express i Cisco Call Manager kako bismo sami upravljali svojim telefonskim sistemom, a to nas čini produktivnijim. Pre nego što smo nabavili Cisco Unity Express, naše osoblje je moralo da lično odgovori na svaki telefonski poziv. Sada smo u mogućnosti da koristimo glasovnu poštu kako bismo onima koji nas zovu pružili uputstva, obaveštenja o vremenu službi i obaveštenja o dešavanjima. Čak koristimo rešenje IP Communications kako bismo informacije naših učitelja iz učionica preneli na mrežu tako da je moguće pratiti nedeljnu posećenost časova – što jednostavno nije bilo moguće sa starim telefonskim sistemom."

Rešenje Cisco Unity za objedinjeno slanje poruka u punoj meri podržava prelazak na otvorene standarde. Dodavanjem mogućnosti za dodeljivanje dozvola za pristup protokolu Internet Mail Access Protocol (IMAP), pogodnosti Cisco Unity mogu se proširiti na organizacije koje koriste sisteme elektronske pošte zasnovane na protokolu IMAP čime se PC računarima omogućuje pristup svim porukama Cisco Unity glasovne pošte putem klijnata za elektronsku poštu. Klijenti koji koriste Cisco Unity za Domino će, baš kao i korisnici Cisco Unity za Exchange, moći da primene mehanizam zaobilaženja grešaka čime će se obezbediti otpornost i redundantnost i pomoći objedinjavanje i međusobna razmena poruka radi prelaza sa sistema zasnovanih na TDM na objedinjenu mrežu.

Cisco nastavlja da pronalazi nove načine da objedini aplikacije za glasovne poruke kako bi podstakao produktivnost. "Cisco Unity povećava produktivnost omogućavajući onima koji ga intenzivno koriste, kao što su rukovodioci prodaje, da u svojim regionima pošalju informacije velikim grupama korisnika," nastavio je Rodriguez. "On u Evropi omogućava korisnicima da objedine glasovne poruke sa svojih mobilnih telefona sa svojim sandučićima za elektronsku poštu radi bržeg pristupa sredstvima komunikacije. Takođe je poboljšao našu sposobnost kao IT organizacije da odgovorimo potrebama korisnika."

Cisco takođe povećava produktivnost, bezbednost i virtuelizaciju dodatnim faks mogućnostima u sviti aplikacija IP Communications. Kompanija sada nudi Cisco Unity Fax server, zasnovan na programu Captaris RightFax 9.0 Enterprise Suite, koji objedinjuje faks sa podacima, glasom i desktop aplikacijama.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.