NavMenu

Srpska jabuka u francuskom pakovanju - U voćnjaku "Delta agrara" puštena u rad nova oprema vredna 2 mil EUR

Izvor: Novosti Sreda, 28.10.2015. 15:46
Komentari
Podeli
Novi pogon sa linijama za pretkalibriranje i pakovanje jabuka, poslednje generacije, pušten je juče u pogon u voćnjaku imanja "Podunavlje" u Čelarevu, koje posluje u sastavu "Delta agrara".

Linija, koju je u pogon pustio Miroslav Mišković, predsednik "Delta holdinga", deo je ovogodišnjih investicija "Delta agrara", vrednih više od 4 mil EUR.

- Nastavili smo sa praćenjem trendova, pa smo, uz povećanje površina pod jabukama, povećali i proizvodne kapacitete, modernizovali mehanizaciju, i, naravno, nabavili novu liniju za sortiranje jabuka - istakao je Nikola Milićević, direktor "Podunavlja".
- Već smo, u voćnjaku, obrali 80% ovogodišnjeg roda, i očekujemo proizvodnju veću od 20.000t najkvalitetnijih jabuka, kako iz našeg voćnjaka, tako i iz kooperantskih voćnjaka. Rod po hektaru već nam se ustalio na više od 70t po hektaru, tako da je nabavka najmodernije linije za kalibriranje bila logičan nastavak investicija.

Sama linija, inače, vredna 2 mil EUR, smeštena je u halu kapaciteta 2.500t, i umnogome unapređuje ponudu najvećeg zasada jabuka u Evropi, a proizvod je eminentnog francuskog proizvođača "Maf Roda", jednog od najboljih u svetu i omogućuje precizno sortiranje jabuka i formiranje najrazličitijih pakovanja, u rinfuzi, kutijama, drvenim ili plastinim gajbicama.


Voće se, na ovoj liniji, pakuje bez oštećenja ploda, i uz maksimalno pažljivu manipulaciju. Uređaj je u potpunosti digitalizovan, svakoj jabuci utvrđuje prečnik, boju, masu i kvalitet, i podatke ubacuje u bazu. Svaki plod dobija po 40 slika, u HD i infracrvenom kamerom, tako da će "Delta agrar" upotrebom ove linije moći da odgovori na sve zahteve, čak i najzahtevnijih kupaca.

Zasad jabuka na imanju "Podunavlje" prostire se na 400ha i predstavlja najveći zasad jabuka u Evropi u jednom komadu. U voćnjaku su, takođe, sagrađene dve hladnjače, kapaciteta 13.000t.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.