NavMenu

Dolazak američke kompanije "Lear" sve izvesniji

Izvor: Blic Utorak, 27.10.2015. 08:51
Komentari
Podeli

Grad Novi Sad postao je u ponedeljak (26. oktobar 2015.) vlasnik zemljišta na kome bi američka kompanija "Lear" trebalo da gradi fabriku. Novom Sadu je vlasništvo nad zemljištem prepustila država.

U Gradskoj kući u Novom Sadu u ponedeljak je potpisan ugovor o prenosu vlasništva sa Republike Srbije na grad Novi Sad više od 38 hektara zemljišta u industrijskoj zoni "Sever 4" na potezu od zaleđa Rafinerije "Novi Sad" do autoputa Beograd-Subotica. Na tom mestu bi grad Novi Sad trebalo da obavi samo građevinsko uređenje terena.

Kako je ranije najavljivano, u zoni "Sever 4" pogon će izgraditi američki investitor, proizvođač delova za automobile, kompanija "Lear".

Ta kompanija bi, prema nezvaničnim informacijama, trebalo da zaposli između dve i tri hiljade ljudi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.