NavMenu

Košarkaški klub "Partizan" duguje 6,5 mil EUR

Izvor: Tanjug Utorak, 27.10.2015. 08:39
Komentari
Podeli
(Foto: melis/shutterstock.com)
Košarkaški klub "Partizan" saopštio je da je na dan izbore nove Uprave utvrđeno da crno-beli duguju 6.504.530 EUR. Od tog iznosa, 3.624.000 EUR odnosi se na igrače, trenere i stipendije. Za banke i kratkoročne zajmove otpada 1.398.740 EUR, za domaće i strane dobavljače 872.317 EUR, a poreskoj upravi 501.172 EUR.

Obaveze prema radnoj zajednici iznose 99.911 EUR, dok je pod stavkom ostalo naznačeno 8.390 EUR.

- Konsolidacijom finansijske situacije i vraćanjem poverenja, kako poverilaca tako i budućih igrača, sponzora i saradnika kluba, biće stvoreni neophodni uslovi za pravljenje takmičarskih uspeha na koje je javnost navikla, ali ovog puta uz ekonomski održivo poslovanje - navodi se u saopštenju.

U skladu sa principima transparentnog poslovanja i načinom na koji će "Partizan" u budućnosti funkcionisati, klub na sebe preuzima obavezu da redovno obaveštava javnost o finansijskom stanju i koracima koji se preduzimaju u cilju konsolidacije kluba.

Partizan je zahvalio kompaniji NIS koja je ostala uz klub kao praktično jedini veliki sponzor.

- U prethodnih mesec dana, članovi uprave su obavili razgovore sa poprilično velikom listom poverilaca koji imaju svoja potraživanja prema klubu i objasnila im da će do izmirenja obaveza doći, ali uz iskazivanje velike doze strpljenja i uvažavanje stanja u celokupnoj srpskoj privredi koje je bez ikakve sumnje teško. U tom duhu, postignuti su dogovori o novim vremenskim okvirima i metodologiji vraćanja prispelih obaveza. Ovom prilikom, klub se zahvaljuje svima na razumevanju i pre svega uloženoj dobroj volji da dogovora dođe i na taj način se izbegne scenario po kojem bi klub morao da proglasi stečaj i stavi ključ u bravu - navodi se u saopštenju.

Nova Uprava kluba kao jedan od važnih zadataka postavila je unapređenje poslovanja u oblasti marketinga, jer Partizan, kao jedan od najvećih košarkaških brendova na ovim prostorima, dužan je da učini sve kako bi uspeo da stvori nezavisan način finansiranja i tako sebi obezbedi dodatnu finansijsku injekciju koja ce redovno snabdevati klub i pomagati mu da posluje što je moguće više iz sopstvenih izvora.

- Nije uvek lako, ali je uvek lepo navijati za "Partizan". Vidimo se u Pioniru - poručili su iz "Partizana" citirajući čuvenu rečenicu Duška Radovića.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.