NavMenu

Biznis danom završena jubilarna "Sinergija 15" - Javno-privatna partnerstva za uspešan ekonomski razvoj

Izvor: eKapija Ponedeljak, 26.10.2015. 12:28
Komentari
Podeli
Najveća godišnja konferencija posvećena informaciono-komunikacionim tehnologijama u regionu Jugoistočne Evrope, "Sinergija 15", završena je u petak, 23. oktobra 2015. godine, Biznis danom koji je okupio predstavnike vodećih kompanija i institucija u Srbiji.

Fokus centralnog panela bio je na javno-privatnom partnerstvu i primeni IT tehnologija u sferama koje direktno utiču na brži ekonomski razvoj zemlje. IT sektor je jedan od segmenata srpske privrede koji ima izuzetan razvojni potencijal i u prethodnih 10 godina stekao je značajnu ulogu u domaćoj ekonomiji, a nastavljanjem ulaganja u ovoj oblasti stvara se prostor za izuzetan napredak i drugih, povezanih sfera privrede i ekonomije u Srbiji.

- "Microsoft" prepoznaje neophodnost formiranja održivih partnerstava među akterima u javnom i privatnom sektoru, kako bi se ispunili svi zahtevi koji se postavljaju na ekonomskom tržištu u konstantnoj fluktuaciji. Mi pružamo ključne komponente kompletnog rešenja koje se nudi kroz partnerstvo javnog i privatnog sektora i na taj način osiguravamo da se ljudi iz javnog i privatnog sektora na najbolji mogući način angažuju u osnaživanju građana. Srbija ima veliki potencijal u IT sektoru koji direktno utiče na unapređenje i drugih privrednih grana, a samim tim i života građana - rekao je Željko Vujinović, generalni direktor kompanije "Microsoft" u Srbiji i Crnoj Gori.

Na panelu su još učestvovali i Sava Savić iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Aleksandar Kemiveš iz Privredne komore Srbije, Vjekoslav Bobar iz Uprave za zajedničke poslove republičkih organa, Dejan Cupać iz Piraeus banke i Miloš Radivojević iz kompanije "Ernst & Young".


Jedan od zaključaka sesija održanih na Biznis danu je da se najadekvatnija i najinovativnija rešenja za konkurentniju poziciju na globalnom tržištu, danas i u bliskoj budućnosti, najbolje pokazuju kroz rad u "cloudu". To je trenutno jedina platforma koja pruža odgovore i na najsloženija pitanja i probleme savremenog poslovanja i života u svetu koji je definisan sve većom potrebom za mobilnošću. Učesnici su istakli potrebu podizanja nivoa edukacije jer se stvaranjem većeg broja inženjera dugoročno obezbeđuje razvoj svih privrednih grana.

Trećeg dana "Sinergije 15" predstavljeni su i najbolji primeri primene "Microsoft" inovacija i rešenja u cilju povećanja produktivnosti u institucijama i kompanijama.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.