NavMenu

Uskoro rekonstrukcija "Vojne ustanove Morović" - Sve proizvedeno biće plasirano za potrebe Vojske Srbije

Izvor: Beta Nedelja, 25.10.2015. 14:51
Komentari
Podeli

(Foto: Aleksandar Parezanović)
Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić najavio je rekonstrukciju "Vojne ustanove Morović" čija je osnovna delatnost poljoprivreda i rekao da će sve proizvedeno biti plasirano za potrebe Vojske Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

U saopštenju se navodi da se Gašić u Moroviću i Karađorđevu upoznao sa kapacitetima i problemima tog vojnog kolektiva koji posluje od 1948. godine, a pored poljoprivrede, pruža i ugostiteljsko-turističke usluge u lovnom i ribolovnom turizmu i trguje sopstvenim proizvodima.

Gašić je rekao da je tu Vojnu ustanovu od 2014. godine vodilo "prilično neodgovorno rukovodstvo" i najavio bolje dane za taj kolektiv.

- Danas smo svi zajedno koncipirali novi put, novi pravac za ustanovu, a na menadžmentu i rukovodstvu je da to implementira u praksi. Cilj nam je stopostotna popunjenost kapaciteta, i to ne samo u ugostiteljstvu i lovnom turizmu već i u proizvodnji konzumnih jaja - istakao je on.

Gašić je rekao da je neko "dozvolio sebi luksuz da od 2006. do 2010. godine budu napušteni objekti koji su bili od velike važnosti za Vojsku Srbije".

- Mi danas želimo da nas naši objekti snabdevaju hranom, pa ćemo učiniti sve da Zakon o javnim nabavkama i sve druge zakonske regulative budu zadovoljene, a da naša ustanova ima dobit mnogo veću nego što je iskazala za 2015. godinu - rekao je Gašić i izrazio očekivanje da će to u narednoj godini biti 50 miliona dinara.

Nakon obilaska Staklenika i Ergele u Karađorđevu Gašić je potvrdio opredeljenje Ministarstva odbrane da, nakon dve decenije, uloži značajnija sredstva u ergelu i infrastrukturu.

- Ovo je nekad bio jedan od najznačajnijih objekata VS u koji 20 godina nije ulagano. Zahvaljujući entuzijazmu zaposlenih uspeli smo da očuvamo Karađorđevo. Narednih desetak dana oni će dobiti značajna sredstva za infrastrukturne radove - najavio je Gašić.

On je rekao da se očekuje da to ulaganje obezbedi da već 1. maja 2016. kompleks bude uređen i da može da primi daleko više ljudi, kao i da će biti simbolično organizovana trka konja koja će privući ljude iz Bačke Palanke, ali i drugih gradova.

Govoreći o veoma lošem stanju staklenika koji se prostire na tri hektara, ministar je istakao da je u ovaj objekat zadnji put nešto investirano 2009. godine.

- Reč je o velikom bogatstvu Vojske Srbije koje je zapušteno, praktično uništeno, a neki nesavesni ljudi i dalje raznose to što je preostalo. Naš plan je da u saradnji sa opštinom Bačka Palanka, preko javnih radova za početak na jednom hektaru uspostavimo proizvodnju - istakao je Gašić.

On je ponovio da će sve proizvedeno biti plasirano za potrebe Vojske Srbije i dodao da je važno da sve bude stavljeno u funkciju do 1. maja, a da će opština Bačka Palanka doprineti uspehu projekta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.