NavMenu

Amansio Ortega postao najbogatiji čovek na svetu - Vlasnik "Zare" skinuo Bila Gejtsa s trona

Izvor: eKapija Subota, 24.10.2015. 15:21
Komentari
Podeli

Španski multimilijarder Amansio Ortega je novi najbogatiji čovek na svetu, otkrio je magazin "Forbes". Osnivač modnog giganta "Zara" sa ovog počasnog mesta skinuo je Bila Gejtsa, osnivača i deoničara kompanije "Microsoft", koji je vrh lestvice najbogatijih držao gotovo 20 godina, s prekidom nakon finansijske krize 2007-2008. godine.

Na broju jedan u tom su razdoblju bili i meksički telekomunikacijski magnat Karlos Slim i američki guru za ulaganja Voren Bafet, pišu svetski mediji.

Ortegina imovina procenjuje se na vrednost od 79,8 mlrd USD, a uzlet na prvo mesto može zahvaliti rastu vrednosti deonica "Inditexa", kompanije u okviru koje posluje i "Zara".

Ortega je rođen 1936. godine, za vreme krvavog španskog građanskog rata, pa je mladost proveo u velikom siromaštvu, a čak i gladi. Školu je napustio kao tinejdžer, a u početku je radio kao pismonoša u jednoj prodavnici.

"Zaru" je osnovao sa 40 godina i postupno osvojio špansko tržište, a danas je "Zara" prisutna u celom svetu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.