Izvor: eKapija | Četvrtak, 22.10.2015.| 18:23
Izdvojite članak Odštampajte vest

Otvorena treća međunarodna manifestacija i izložba Ekokult u Beogradu

Međunarodna manifestacija i izložba Ekokult otvorena je u Galeriji Progres u Knez Mihailovoj ulici 27, a na ovoj jednistvenoj manifestaciji svoje radove predstavilo je oko sto autora, arhitekata, dizajnera i umetnika. Ljubitelji umetnosti moći će da pogledaju postavku izložbe do 1. novembra.

Na Ekokultu, manifestaciji koja objedinjuje segmente eko arhitekture, eko dizajna, eko umetnosti i eko života, svoje radove predstavili su Viktor Kiss, Miloslav Pavelka, Marko Vukša, Jovana Puzović, Aleksandar Gligorijević, Mihael Milunović, Marija Šević, Milica Salaški, Nataša Šarić, Zvonko Marković, Dragana Nikolajević i mnogi drugi.

U segmentu arhitekture predstavljeni su objekti autora iz zemlje i sveta, pravljeni po principima održive arhitekture. Predstavljen je i objekat fiskulturne sale u Obrenovcu čiji je autor arhitekta Jovan Mitrović, kao i objekat Terra Panonica mladog arhitektonskog biroa Studio Autori.

Osim toga, organizatori manifestacije, Udruženje Ekokult+ i magazin za eko arhitekturu i kulturu su na otvaranju predstavili i interesantan prateći program. Već 22. oktobra u 19h održaće se modni performans umetnice Milice Marinković, a 25. oktobra biće odigrana predstava "Običan dan u životu praslikara", čiji je autor Zoran Aleksić Koki.

Druga nedelja manifestacije započeće radionicom Škole za dizajn, posle koje će uslediti tribine Održivost, 28. oktobra i Održiva arhitektura, 29. oktobra, obe u 18h. Za sam kraj Ekokulta pripremljen je muzički program, te će 30. oktobra nastupiti Hor slavista, a samo dan kasnije svoj koncert imaće Marija Brajković.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.