NavMenu

Pre odluke sagledati sve opcije - Kupovina aviokarata i rezervacija smeštaja preko agencije "TT&T Tours" u skladu sa potrebama klijenata

Izvor: eKapija Utorak, 03.11.2015. 07:44
Komentari
Podeli
Pre nego konačno odlučite da rezervišete kartu i smeštaj za poslovni put, trebalo bi razmisliti da li je to najbolja opcija, jeste li dobili sve što ste zahtevali i da li ste mogli "proći" još jeftinije. Beogradska firma "TT&T Tours" baš na tome zasniva filozofiju svog poslovanja. Reč je o agenciji koja nudi usluge kupovine avionskih karata i rezervacije hotelskog smeštaja po principu 24/7, uz maksimalnu optimizaciju troškova.

Kako kaže Branko Pingović, direktor firme "TT&T Tours", njihov cilj je da klijentu u svakom trenutku, na najbrži mogući način, nađu što povoljnije rešenje za put.

- Klijentu prikazujemo planove putovanja u jednostavnom i preglednom obliku, sa svim restrikcijama i fleksibilnostima koje se odnose na eventualna naknadna pomeranja datuma ili otkazivanja putovanja. Upoređivanjem više mogućnosti, klijent može da ode i da se vrati sa destinacije na najpovoljniji način. Pod tim se ne podrazumeva samo najjeftinija aviokarta, kako se obično misli u prvi mah. Cena se upoređuje s drugim faktorima, kao što su termini, dužina trajanja letova, itd. Nekom će više odgovarati da putuje direktno, bez presedanja, nekom ne smeta da preseda, ali da pri tome ne mora da čeka po deset sati i slično - priča sagovornik "eKapije".

Veliki je broj faktora koji utiču na organizaciju jednog poslovnog putovanja, a sve to je u ponudama agencije "TT&T Tours" vidljivo i na lak način uporedivo, ističe Pingović.

- Sa svim tim informacijama nije teško doneti odluku da li je isplativije kupiti najjeftiniju aviokartu odmah ili sačekati sa kupovinom ako klijent ima promenljive planove. Karta se može kupiti kasnije po neznatno većoj ceni, čime će se smanjiti troškovi eventualnog otkazivanja ili pomeranja leta. Dalje, kraćim boravkom moguće je smanjiti troškove hotelskog smeštaja, te uštedeti kako u novcu, tako i u potrošenom vremenu, što je u poslovnom svetu danas najbitnije.

Agencija "TT&T Tours" nije ograničena samo na usluge jedne aviokompanije. Kako navodi Pingović, upoređuju se ponude velikog broja avioprevoznika sa kojima sarađuju, a po potrebi klijenta međusobno ih kombinuju.

Branko PingovićBranko Pingović
- To nije slučaj ako se klijent direktno obrati aviokompaniji. Tada dobija ponudu ograničenu samo na njihove letove. Osim toga, faktura je i dalje najpoželjniji način plaćanja naših usluga kod većine poslovnih klijenata iz Srbije i regiona. Ovaj vid plaćanja nije moguć kod onlajn ponuda aviokompanija. Takođe, mi obezbeđujemo podršku klijentima pre i tokom putovanja, dok stalnim klijentima pružamo 24/7 podršku. Brza i proverena informacija je od presudnog značaja u slučaju eventualnih kašnjenja ili otkazivanja letova aviokompanija. Osim toga, vodimo računa da korporativni klijenti budu obavešteni o raznim vrstama benefita, koje mogu da ostvare kod aviokompanija - kaže Pingović.

Sve ove mogućnosti za klijente obezbeđene su kroz saradnju agencije "TT&T Tours" sa IATA-om, te globalnim distributivnim sistemima "Amadeus" i "Galileo".

- Agencija je članica Međunarodne asocijacije avioprevoznika IATA od 1998. godine, te smo od njih, kao i od svih aviokompanija prisutnih kroz sisteme "Amadeus" i "Galileo", autorizovani i licencirani za izdavanje avionskih karata. Takođe, sarađujemo sa mnogo globalnih dobavljača hotelskog smeštaja iz Srbije i regiona. Jako nam je važna pouzdanost naših dobavljača, te ih vrlo pažljivo biramo – kaže Pingović.

Dodaje da je "Amadeus" glavni tehnološki pokretač njihovog poslovanja.

- "Amadeus GDS", kao i drugi rezervacioni sistemi, doneli su globalizaciju i automatizaciju poslovanja aviokompanija i turističkih agencija, u pravom smislu te reči. Sem rezervacija, "Amadeus" procesuira i plaćanja centralizovano prema aviokompanijama, a sve kroz IATA organizaciju. To je vrlo značajan proboj, jer nekada smo morali svakoj aviokompaniji posebno da uplaćujemo prodate karte. Nije bilo elektronskih aviokarata.

Kada je reč saradnji "TT&T Toursa" sa aviokompanijama, direktor agencije ističe naročito uspešno partnerstvo sa nacionalnim avioprevoznikom "Air Serbia", na čiji ubrzani razvoj klijenti pozitivno reaguju.

- Višegodišnjim radom "TT&T Tours" je izgradio direktne i izvanredne poslovne odnose sa aviokompanijama koje su prisutne na tržištu Srbije. Poboljšanjem kvaliteta usluga "Air Serbia" je uspela je da povrati ugled na domaćem, ali i globalnom tržištu, te ima sve veći procentualni udeo u našem ukupnom prometu. Osim toga, imamo odličnu saradnju sa stranim aviokompanijama kao što su "Lufthansa" grupacija, "Turkish Airlines", "Etihad Airways", "Qatar Airways", "Aeroflot", "Montenegro Airlines" – ističe Pingović i dodaje da su najprodavanije aviokarte u njegovoj agenciji za destinacije u Evropi i regionu, a veliki broj se rezerviše i za severnu Ameriku, Afriku, UAE i zemlje Bliskog istoka.


Iako je poslovni svet njihova glavna ciljna grupa, pa je i potražnja za uslugama tu najjača, direktor "TT&T Toursa" kaže da su stekli i veliki broj stalnih tzv. "leisure" turista.

- Naši klijenti su uglavnom iz tzv. korporativnog segmenta, što znači razne vrste preduzeća, predstavništva iz Srbije, pa i iz okruženja. Današnje tehnologije omogućavaju da aviokarte i hotelski smeštaj prodamo poslovnim putnicima iz Srbije, regiona i šire. Imamo zadovoljne klijente iz Slovenije, Crne Gore…Otvaranje Srbije prema svetu, olakšani ili ukinuti vizni režimi, svakako su doveli do povećanja broja putnika koji sve češće posećuju gradove Evrope i drugih kontinenata. Veliki broj naših putnika čine ljudi koji žive i rade u inostranstvu - ističe Pingović.

Pingović na kraju razgovora dodaje da je pred aviokompanijama veliki izazov, jer će se i način poslovnih putovanja verovatno menjati u budućnosti.

- Današnje tehnologije omogućavaju da se poslovni sastanci obavljaju bez odlaska na put. Takođe, budućnost je u mogućnosti da putnik bira koje će sve usluge kupiti od aviokompanije. Na primer, ako želi da putuje samo sa ručnim prtljagom, ili mu nije bitno da bira unapred određeno sedište u avionu, aviokarta ce biti jeftinija. Dalje, današnjem poslovnom putniku na dužim letovima je od presudnog značaja stalna internet konekcija, mogućnost korišćenja mobilne komunikacije - zaključuje naš sagovornik.

"TT& T Tours" je kao agencija specijalizovana za prodaju aviokarata aktivna od 1998. godine. Direktor agencije kaže da članove njihovog tima danas čine profesionalci sa dugogodišnjim radnim iskustvom u predstavništvima aviokompanija, kao i renomiranim turističkim agencijama.

Vedrana Džudža


Kompletan sadržaj Tematskog biltena "Poslovna putovanja - dobra organizacija štedi vreme i novac" možete pročitati OVDE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.