Izvor: eKapija | Četvrtak, 22.10.2015.| 11:30
Izdvojite članak Odštampajte vest

Raspisan konkurs za Studiju opravdanosti i Idejni projekat vetroparka u Kostolcu

Ilustracija
Javno preduzeće "Elektroprivreda Srbije" (EPS) raspisalo je konkurs za izradu "Studije opravdanosti sa Idejnim projektom izgradnje vetroelektrana na lokalitetu Kostolca".

Kako je "eKapija" već pisala, EPS planira da izgradi vetropark u Kostolcu snage 50 MW. Za 2015. godinu planiran je završetak geoloških istražnih radova, kao i izrada Studije opravdanosti sa Idejnim projektom posle čega će biti doneta odgovarajuća odluka oko izgradnje vetroparka. Tokom 2015. godine očekuje se i potpisivanje odgovarajućeg sporazuma oko finansiranja ovog projekta sa KfW bankom i dobijanje državnih garancija.

U konkursnoj dokumentaciji navedeno je da je predmet javne nabavke izrada Studije opravdanosti sa Idejnim projektom izgradnje vetroelektrana na lokalitetu Kostolca, tenderske dokumentacije za nabavku opreme i radova za izgradnju parka vetroelektrana na lokalitetu Kostolca, i investiciono-tehničke dokumentacije za izgradnju unutrašnje kablovske mreže za vetroelektranu Kostolac.

Zainteresovani ponuđači moraju ispunjavati obavezne uslove za učešće u postupku javne nabavke, ali moraju posedovati i neophodni finansijski kapacitet, poslovni kapacitet, između ostalog i važeći sertifikat o uspostavljenom sistemu kvaliteta po zahtevima standarda ISO 90001, ISO 14001 i OHSAS 18001, zatim tehnički i kadrovski kapacitet. Ponuda mora biti dostavljena na srpskom jeziku, a ponuđač ima pravo da dostavi samo jednu ponudu.

Rok za podnošenje ponude je 13. novembar 2015. godine do 11 časova.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.