NavMenu

Raspisan konkurs za Studiju opravdanosti i Idejni projekat vetroparka u Kostolcu

Izvor: eKapija Četvrtak, 22.10.2015. 11:30
Komentari
Podeli
IlustracijaIlustracija
Javno preduzeće "Elektroprivreda Srbije" (EPS) raspisalo je konkurs za izradu "Studije opravdanosti sa Idejnim projektom izgradnje vetroelektrana na lokalitetu Kostolca".

Kako je "eKapija" već pisala, EPS planira da izgradi vetropark u Kostolcu snage 50 MW. Za 2015. godinu planiran je završetak geoloških istražnih radova, kao i izrada Studije opravdanosti sa Idejnim projektom posle čega će biti doneta odgovarajuća odluka oko izgradnje vetroparka. Tokom 2015. godine očekuje se i potpisivanje odgovarajućeg sporazuma oko finansiranja ovog projekta sa KfW bankom i dobijanje državnih garancija.

U konkursnoj dokumentaciji navedeno je da je predmet javne nabavke izrada Studije opravdanosti sa Idejnim projektom izgradnje vetroelektrana na lokalitetu Kostolca, tenderske dokumentacije za nabavku opreme i radova za izgradnju parka vetroelektrana na lokalitetu Kostolca, i investiciono-tehničke dokumentacije za izgradnju unutrašnje kablovske mreže za vetroelektranu Kostolac.


Zainteresovani ponuđači moraju ispunjavati obavezne uslove za učešće u postupku javne nabavke, ali moraju posedovati i neophodni finansijski kapacitet, poslovni kapacitet, između ostalog i važeći sertifikat o uspostavljenom sistemu kvaliteta po zahtevima standarda ISO 90001, ISO 14001 i OHSAS 18001, zatim tehnički i kadrovski kapacitet. Ponuda mora biti dostavljena na srpskom jeziku, a ponuđač ima pravo da dostavi samo jednu ponudu.

Rok za podnošenje ponude je 13. novembar 2015. godine do 11 časova.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.