Izvor: Tanjug | Utorak, 20.10.2015.| 19:26
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Amazon" nudi posao za 100.000 sezonaca tokom prazničnog perioda

"Amazon", američki gigant u onlajn trgovini, zaposliće u SAD 100.000 sezonskih radnika kako bi odgovorio na povećanu potražnju tokom prazničnog perioda krajem godine. Radi se o ugovorima o radu koji bi mogli da budu i produženi.

"Amazon" je od avgusta zaposlio više od 25.000 redovnih radnika sa punim radnim vremenom i sada ima ukupno 90.000 zaposlenih sa punim radnim vremenom u više od 50 svojih centara za obradu porudžbina i 20 centara za razvrstavanje isporuka, saopštila je kompanija.

Stalno zaposlenima "Amazon" obično pridodaje veliki broj sezonaca krajem godine. Lane je grupa, tako, regrutovala 80.000 privremenih radnika, a nakon prazničnog perioda, njih više desetina hiljada je, kako je saopštila, dobilo u njoj stalno zaposlenje sa punim radnim vremenom.

Grupa, koja je stalno meta kritika zbog uslova rada, posebno u njenim centrima za obradu porudžbina, ističe da nudi konkurentne plate po satu rada, kao i niz beneficija poput zdravstvenog osiguranja ili uplaćivanja doprinosa u penzioni fond.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.