NavMenu

Vasilev smenio Vukovića - Verica Matković na čelu "Srpske fabrike stakla" u Paraćinu

Izvor: Blic Ponedeljak, 19.10.2015. 15:52
Komentari
Podeli

(Foto: Google Maps/screenshot)
Bugarski tajkun Cvetan Vasilev, vlasnik "Srpske fabrike stakla" u Paraćinu, smenio je direktora te fabrike i umesto Borše Vukovića, nekadašnjeg visokog funkcionera JUL, postavio Vericu Matković, suprugu nekadašnjeg visokog funkcionera SPS i direktora smederevske "Železare" Dušana Matkovića.

Matkovićeva dolazi u Paraćin sa pozicije direktorke "Sava osiguranja".

To je druga smena direktora ove godine, prethodno je u aprilu smenjen Ivan Džidžev. Tako su ljudi sa partijske liste SPS preuzeli ulogu spasioca Staklare koja je u blokadi od novembra prošle godine za više desetina miliona evra, odnosno odavno su se stekli uslovi za stečaj jer je zakonski rok od 90 dana blokade računa odavno istekao.

- Prvi naš zahtev je deblokada računa "Staklare" i izvršenje obaveza prema javnim preduzećima. Taj mač nam visi nad glavom. Zatim, isplata zarada i svih prinadležnosti radnicima. Dugovi Staklare su ogromni i premašuju 20 miliona evra, blokada računa je neprekidna već godinu dana i trenutno iznad 500 miliona dinara - kaže predsednik Samostalnog sindikata Živojin Matejić.

Zarade radnika se otežano isplaćuju preko kupaca i to traje danima, jer je račun u blokadi.

- Enigma je da li je Vasilev većinski vlasnik Staklare, jer je Agencija za privatizaciju još u junu priznala da je ispunio investicione obaveze iz ugovora. Možda bi trebalo da se ispita po kojoj je ceni Staklara do 2012. godine prodavala robu i da li je tu bilo nekih mahinacija, pa je zbog toga došlo do visokih dugova? - pita se Matejić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.