Izvor: Dnevnik | Ponedeljak, 19.10.2015.| 10:21
Izdvojite članak Odštampajte vest

URKO iz Pačira kupio i radio i televiziju u Bačkoj Topoli

Javno informativno preduzeće "Bačka Topola" dobilo je vlasnika u drugom krugu privatizacije. Komisija za sprovođenje postupka javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem, prihvatila je jedinu pristiglu ponudu Udruženje za regionalnu komunikaciju URKO iz Pačira, mesta u opštini Bačka Topola, koje je bačkotopolsku informativnu kuću ponudilo 31.165 evra.

U prvom krugu privatizacije nije bilo ponuda za bačkotopolsku opštinsku medijsku kuću. Udruženje za regionalnu komuinikaciju "URKO" iz Pačira je prakitčno zaokružilo iznos početne cene za svega 45 evro centi više od početne cene u drugom krugu koja je iznosila 66 odsto procenjene vrednosti kapitala.

JIP "Bačka Topola" ima radio stanicu "Radija regije" u etru i na internetu, kao i program opštinske kablovske "Express Channel". U JIP "Bačka Topola" je 12 stalno zaposlenih i nekoliko spoljnih saradnika. Radio program se emituje 24 sata na srpskom i mađarskom jeziku, s tim što nedeljno ima i polučasovne emisije na rusinskom, slovačkom i nemačkom.

Inače, Udruženje "URKO" je registrovani emiter "TV Pačir", koja svoj program emituje na području Pačira putem kablovskog distributivnog sistema preduzeća "SAT-Trakt" iz Bačke Topole.

Udruženje iz Pačira je prihvaćenom ponudom kupilo sto posto kapitala JIP "Bačka Topola", procenjenog na 47.219,16 evra. Agencija za privatizaciju će sa proglašenim kupcem zaključiti ugovor o prodaji kapitala, nakon u skladu sa Zakonom o privatizaciji i Uredbom o uslovima, postupku i načinu prodaje kapitala i imovine metodom javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem, zatraži mišljenje od Ministarstva finansija o nepostojanju smetnji za zaključenje ugovora.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.