NavMenu

Turizam u Malom Staparu - Radoslav Ačanski porodični dom pretvorio u "Vinsku kuću"

Izvor: RTV Nedelja, 18.10.2015. 13:25
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: JirkaBursik/shutterstock.com)Ilustracija
Radoslav Ačanski pretvorio je svoj porodični dom u svojevrsnu "Vinsku kuću", u ravnici, u Malom Staparu. Proizvodnja vina je ovde tradicija duga 70 godina, a dominiraju italijanski rizling, prokupac, merlo i sovinjon.

Zasad pod vinovom lozom, nalazi se u neposrednoj blizini objekta koji je namenio vinskom turizmu, poslu u kojem opstaje već duže vreme.

Radoslav Ačanski kaže da će ova godina biti dobra za vino pošto je bilo sunca, pa će biti slasno.

- Ove godine ću prvi put pokušati da napravim bermet, dobio sam recept iz Sremskih Karlovaca – dodaje on.

Uvidevši prednosti lokacije, uz veliki bački kanal, u Malom Staparu, Ačanski se odlučio za renoviranje porodične kuće, ali i izgradnju dodatnih objekata, kako bi upotpunio svoju ponudu. Tu je i nezaobilazna vojvođanska kuhinja, koja je naročito privlačna strancima.


- Spremamo dobar guščiji paprikaš koji je veoma interesantan našim ljudima koji žive u inostranstvu, a znaju za to vojvođansko jelo koje su probali kada su bili deca – navodi Ačanski.

Njegova supruga Desanka Ačanski ističe kako je, da bi sve bilo savršeno, angažovana čitava porodica, "jer, ako želite da gostima ponudite kvalitetnu kuhinju, morate sami da odgajate svinjče ili živinu".

- Sami kuvamo, muž pravi sve vrste paprikaša, ja sam zadužena za odgajanje životinja, mesim hleb, testo – dodaje ona.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.