NavMenu

Sombor predstavljen na Međunarodnom sajmu tehnologija zaštite životne sredine u Izraelu

Izvor: eKapija Subota, 17.10.2015. 15:08
Komentari
Podeli

Sombor (Foto: Rajko Karišić)Sombor
U organizaciji ambasade Izraela, gradonačelnik Sombora Saša Todorović boravio je sa saradnicima u Tel Avivu, na Međunarodnom sajmu tehnologija zaštite životne sredine (WATES) i predstavio privredne i investicione potencijale grada Sombora, saopšteno je u petak, 16. oktobra 2015, iz uprave tog grada.

Pored posete najvećem sajmu, koji se u Tel Avivu održava svake druge godine, gradonačelnik Sombora se sastao sa direktorima i osnivačima više kompanija. U razgovoru sa Zevom Fišerom (Zeev Fisher), direktorom kompanije "Mapal", predstavljena je tehnologija obrade otpadnih voda koje se prerađuju u pijaću vodu, ali i u kompost i đubrivo za potrebe poljoprivrede.

Gradonačelnik Todorović je obišao i kompaniju "Arrowecology", koja predstavlja najveću investiciju države Izrael u oblast tretmana komunalnog otpada. Ofer Ben Ami, predstavnik kompanije "Arrowecology" predstavio je delatnost ovog privrednog giganta koji sakuplja i prerađuje 45 odsto otpada koji se generiše u izraelskim naseljima.

Kompanija "Arrowecology" dnevno obradi preko 3.000 tona komunalnog otpada od čega, između ostalog, proizvode i biogas. U sklopu kompanije "Arrowecology" nalazi se i edukativni centar gde deca iz celog Izraela i svih partnerskih kompanija mogu da se upoznaju sa procesima reciklaže i načinima očuvanja životne sredine.

Gradonačelnik Sombora je prisustovao i prezentaciji rada kompanije "Tahal", koja se bavi preradom otpadnih voda. Direktor ove kompanije, Roni Komar, naglasio je da "Tahal" već ima svoje predstavnike u Srbiji, gde sarađuju sa lokalnom upravom u Novom Sadu. Gradonačelnik Todorović je uputio poziv kompaniji "Tahal" i njenim predstavnicima da posete Sombor.

- Za vreme bivše Jugoslavije, bili smo prvi grad koji smo imali zaokružen sistem proizvodnje pijaće vode i prečišćavanja otpadnih voda. Sledeći taj put, želimo da budemo grad koji će biti lider u vodosnabdevanju u regiji, ali i na nivou cele države – rekao je Todorović.

Na sajmu u Izraelu bili su i Boris Bulović, pomoćnik gradonačelnika za urbanizam i zaštitu životne sredine i Nikola Pajić, direktor JKP "Čistoća", navedeno je u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.