NavMenu

Na ovim poslovima smete da pijete alkohol

Izvor: eKapija Petak, 16.10.2015. 13:53
Komentari
Podeli

Postoje poslovi na kojima je neophodno da pijete alkohol. Ovo je pet poslova na kojima je dozvoljena konzumacija alkohola.

1. Predstavnik za prodaju piva

Predstavnici prodaje pivara trebalo bi da se postaraju da piva njihovog brenda završe na policama prodavnica. Poznavanje proizvoda je esencijalna stavka za prodaju. Iako posao može da uključi ispijanje piva na poslovnim večerama, pojavljivanje na festivalima, to je samo jedna strana medalje. Predstavnici za prodaju piva provode mnogo vremena na točkovima, a iza dobre prodaje stoji ogroman rad. Iako se kaže da dobro pivo prodaje samo sebe, to je samo delimično tačno.

2. Somelijer

Istinski fanatici za vino mogu da naprave karijeru kao somelijeri. Ljubitelji ovog pića mogu da rade u velikim restoranima, proširuju vinsku kartu, i predlažu koja se hrana sa kojim vinom slaže. Posao zahteva vrlo "intimno" poznavanje svih aspekata vina.

3. Kritičari hrane i pića

Volite da jedete i pijuckate vino i za to ste još i plaćeni – zvuči kao dobra ideja. Ali posao kritičara hrane i pića obuhvata sposobnost da se uhvati suština jela, ali i da se zapazi koncept restorana, kvalitet koktela… Ali i da znate kada je pravo vreme da prekinete sa hranom i pićem. Takođe, dobar obrok treba da pretočite u informativan i zabavan tekst, a to nije nimalo lako.

4. Reklamna agencija

Prošlo je doba iz serije "Mad Men", ali ispijanje pića na poslu jeste praksa koja se još uvek upražnjava u mnogim firmama. Mada ne toliko kao ranije.


Radnici u firmi "Arnold Worldwide" imaju pristup automatu za pivo, mada su ograničeni količinom, piše The Wall Street Journal. Neke agencije imaju mini barove, i kada im dolaze klijenti, ponude ih pićem. Kako je rekao za Business Insider Steve Red, vlasnik jedne veće firme, "Ne bih verovao agenciji bez bara."

5. Čovek zadužen za destilaciju

Njegov posao je da proba alkoholno piće (misli se na razne vrste rakija) u toku pravljenja i kao završni proizvod. Ovi ljudi mogu imati znanje iz tehnologije, hemije…Ipak, da biste napravili vrhunsku rakiju, bilo koje vrste, treba vam mešavina umetnosti i znanja. Vrhunski destilatori ulaze u posao najviše srcem, prenosi portal "gdeinvestirati.com".


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.