NavMenu

U Beogradu postavljene informacione table o slobodnim parking mestima u garažama

Izvor: eKapija Petak, 16.10.2015. 11:39
Komentari
Podeli

(Foto: beograd.rs)
Na beogradskim saobraćajnicama postavljeno je oko 70 informacionih tabli na 31 lokaciji. Gradski menadžer Goran Vesić, sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović i direktor JKP "Parking servis" Andrija Čupković prezentovali su novinarima nove informativne table i sistem navođenja vozača, saopštio je Beoinfo.

Gradski menadžer je rekao da informacione table olakšavaju vozačima da pronađu slobodno parking mesto u garažama "Parking servisa".

– Za sledeću godinu planiramo čitav niz novih servisa, a jedan od njih je i to što će građani slanjem poruke "stop" moći da zaustave plaćanje odnosno neće platiti sat vremena ukoliko ostanu recimo 20 minuta, već će platiti tačno onoliko minuta koliko su bili parkirani – istakao je Vesić i dodao da je "Parking servis" jedno od najboljih gradskih preduzeća te da je od preduzeća koje je poslovalo na ivici rentabilnosti postalo preduzeće za ponos.

Vesić je podsetio da će sledeće godine, prvi put posle mnogo godina, biti urađena nova garaža na Studentskom trgu, ali i rekonstruisana garaža na Obilićevom vencu, čime će grad dobiti oko 1.000 parking mesta.

Čupković je kazao da se podaci na informacionim tablama ažuriraju na 60 sekundi, tako da su vozači obavešteni koliko tačno parking mesta imaju u određenoj garaži.

– Na taj način ćemo uštedeti vreme u traženju parking mesta i smanjićemo količinu izduvnih gasova. U narednoj godini će biti postavljeno još 80 informacionih tabli u gradu. Postavljanjem ovih tabli idemo ka evropskim standardima – istakao je Čupković i dodao da će sve table koje su postavljene do ponedeljka biti puštene u rad.

Rafailović je rekao da postavljanje informacionih tabli predstavlja bitan korak ka unapređenju sistema parkiranja na teritoriji grada, kao i to da je u proseku u prvoj zoni vozaču potrebno 40 minuta da pronađe slobodno parking mesto.

On je najavio da će sledeće godine biti postavljeni senzori na parking mestima čime će vozači moći ne samo u garažama već i na parkinzima veoma jednostavno da pronađu slobodno parking mesto.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.