NavMenu

Vojislav Genić, generalni direktor SAP-a za Jugoistočnu Evropu - Prva konferencija Udruženje SAP korisnika u decembru

Izvor: eKapija Petak, 16.10.2015. 12:17
Komentari
Podeli
(Vojislav Genić) Softverska kompanija SAP održala je 7. oktobra 11. godišnju konferenciju za korisnike - "SAP Forum Beograd". O utiscima sa foruma, ali i o poslovanju kompanije, Udruženju SAP korisnika i planovima za naredni period, u intervjuu za "eKapiju" govori Vojislav Genić, generalni direktor SAP-a za Jugoistočnu Evropu.

eKapija: Kompanija SAP je 2014. godinu završila uspešno (ostvaren je rast od 8% u oblasti softvera). Kako ste zadovoljni rezultatima u 2015. godini?

- SAP je upravo objavio globalne rezultate za treći kvartal i iz njih se vidi da smo najbolje rezultate postigli u "cloud" rešenjima.

Ne možemo još govoriti o rezultatima za celu godinu, ali možemo o prvoj polovini i veoma smo zadovoljni postignutim u Srbiji, pogotovo jer smo napravili veliki iskorak u portfoliju inovacija, to jest u HANA i "cloud" rešenjima. Spremni smo da kompanijama u Srbiji ponudimo naša najnovija rešenja kako bi spremne ušle u eru digitalne ekonomije.

eKapija: Oko 150 korisnika na zapadnom Balkanu opredelilo se za SAP softverska rešenja. Najavljivali ste da ćete osnovati Udruženje korisnika SAP-a. Dokle se stiglo sa tim projektom?

- Tako je, naši korisnici su se okupili i napravili Udruženje SAP korisnika, oformili su izvršni odbor i očekujemo u decembru prvu konferenciju. Vrlo nam je drago zbog toga, jer će nam omogućiti još bolju saradnju na duge staze.


(Sa "SAP Foruma") eKapija: Koje benefite će ostvariti kompanije kao članovi Udruženja korisnika SAP-a?

- Udruženje će SAP korisnicima pomoći da lakše i jednostavnije razmenjuju svoja iskustva o implementiranim SAP rešenjima sa jedne strane, a sa druge očekujemo da svoje potrebe uz pomoć naših stručnjaka lakše definišu i dobiju od nas najbolju i praksu i znanje kako bi unapredili svoje poslovanje.

eKapija: Kako je protekao "SAP Forum"?

- Ovo je bio jedanaesti po redu "SAP Forum" koji se održava u Beogradu. Kao i prethodnih godina bilo je vrlo korisno, jer smo imali prisustvo najvišeg menadžmenta iz kompanija naših korisnika, ali i potencijalnih korisnika, od članova UO preko generalnih direktora i izvršnih direktora, direktora sektora prodaje, finansija, logistike, upravljanja ljudskim resursima, marketinga...

Cilj "SAP Foruma" je bio da predstavimo najnovija rešenja kojima smo prisutnima pokazali kako da unaprede svoje poslovne procese i steknu konkurentnu prednost na dinamičnom ekonomskom i IT tržištu.

Posebno nam je drago što su naši korisnici Ministrastvo unutrašnjih poslova i "Naftna industrija Srbije" pokazati svoje studije slučaja implementacije SAP rešenja i verujemo pomogli nekim drugm kompanijama da i oni unaprede postojeća SAP rešenja ili implementiraju nova.

Mislim da su i ove godine teme bile izvanredne i da smo pokazali da nismo samo kompanija koja se bavi tehnologijom, već smo pravi poslovni partner, a tehnologija je sastavni deo i našeg života i našeg poslovanja.


Takođe mislim da je vrlo korisno bilo da svi čujemo govor koji je održao naš proslavljeni odbojkaš Vanja Grbić i kroz priču "Kako osvojiti zlatnu medalju" nam ustvari poručio da je sve moguće i da ako smo uporni možemo sve. Važno je da imamo cilj, da se fokusiramo na ostvarenje tog cilja i da svakim danom radimo sve više i više i ovaj orincip iz sporta može podjednako da se primeni i u poslovanju.

eKapija: Kakvi su planovi SAP-a za naredni period?

- Digitalna transformacija je nešto što je naša sadašnjost. I ukoliko već nismo, uskoro ćemo svi biti svesni toga. Nije SAP izmislio digitalnu transformaciju, ali znamo u kom se smeru kreće i znamo šta će kompanijama trebati na putu budućeg uspeha.

SAP je lider u inovacijama kada je u pitanju poslovni softver. Želimo da tako i ostane i da mi budemo ti koji kreiramo i diktiramo trendove i nudimo ih domaćem tržištu. Pozicioniranje "cloud" platforme i mobilnih rešenja je nešto u šta ćemo dodatno uložiti napor. Trend potpune digitalizacije poslovanja, prisutan je u svetu i već je naša realnost, a zahteva tačne informacije u realnom vremenu i prepravovremeno delovanje što nam omogućava IoT na SAP Cloud HANA platformi. Na Cloud će biti migrirana sva rešenja čime ćemo našim korisnicima ponuditi veći izbor - cloud, on-premise i hybrid opciju. Nastavljamo sa ponudom našeg rešenja S/4 HANA koja će našim korisnicima obezbediti da lakše i brže sprovode inovacije i time budu ispred svojih konkurenata.

Irina Milošević


Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.