Izvor: RTV | Sreda, 14.10.2015.| 16:52
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Facebook" u svoj meni uvodi odeljak "kupovina"

Kompanija "Facebook" u svoj meni uvodi novi odeljak koji će nositi naziv "kupovina", a koji će se pojaviti u meniju narednih sedmica.

Pristup tom odeljku, rezervisanom za nekoliko partnerskih prodavnica, omogućiće korisnicima da otkriju nove proizvode, uzimajući u obzir njihov ukus i veb stranice koje redovno pregledaju.

Iz kompanije je saopšteno da će vremenom u nov odeljak biti uključeno više sadržaja.

Sve će biti propraćeno novim reklamnim formatima koji direktno podstiču na kupovinu proizvoda ili pristup delovima kataloga koji se nalaze na portalu servisu "Facebook", objavljeno je na veb portalu "nextinpact.com".

Kompanija je uvela novi format oglasa koji ljudima omogućava lakšu kupovinu unutar samog servisa "Facebook", umesto da odlaze na spoljne veb stranice, što bi moglo da zaustavi ili oduži postupak.

Prihodi od mobilnog oglašavanja čine čak tri četvrtine ukupnih prihoda te kompanije, a ona sada želi da ih dodatno poveća povezivanjem marketinških poruka sa mogućnošću kupovine.

"Facebook" će, takođe, narednih sedmica početi da testira i odeljak "Trgovina" gde će ljudi moći da "otkrivaju, dele i kupuju" proizvode koje trenutno možda traže na drugim lokacijama na toj društvenoj mreži.

U testiranju će učestvovati nekoliko američkih partnera te kompanije, koji žele da prošire ponudu ako rezultati budu obećavajući.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.