NavMenu

Opštini Čajetina "Zlatni ključ" za infrastrukturne projekte

Izvor: Tanjug Utorak, 13.10.2015. 17:57
Komentari
Podeli

Zlatibor (Foto: Aleksandar Parezanović)Zlatibor
Opština Čajetina dobitnik je priznanja "Zlatni ključ" za unapređenje realizovanih projekata u infrastrukturi, u predhodnom periodu i kvalitetnim projektima koji su u početnoj fazi realizacije, saopštila je u utorak, 13. oktobra 2015, Turistička organizacija Zlatibor.

Nagrada je Čajetini dodeljena u okviru nedavno održanog 4.Dunavskog biznis foruma u Novom Sadu, koji je okupio privrednike i predstavnike opština iz 14 zemalja iz oblasti privrede, ekonomije, a na kojem su predstavljena dostignuća u infrastrukturnim projektima koji su značajni kako za lokalne samouprave, tako i region.

Priznaje je primio direktor TO Zlatibor Arsen Đurić, koji je izrazio zadovoljstvo što je prepoznat trud i rad opštine Čajetina, ukazujući da ova nagrada predstavlja podsticaj za budući rad, ali i obavezu da u narednom periodu rade još bolje i kvalitetnije nego do sada.

Na panelu, u okviru Dunavskog biznis foruma, čija je tema bila "Nova javna uprava i projekti budućnosti" Đurić je predstavio projekte na Zlatiboru čija je realizacija počela ili je u planu.

On je predstavio projekat izgradnje gondole, akva parka po modelu javnog-privatnog partnerstva, sportskog aerodroma, uvođenje aerodroma Ponikve u funkciju, uređenje ski centra Obudoevica i niz manjih projekata koji će biti realizovani u narednih nekoliko godina na Zlatiboru.


Đurić je govorio i o obnovljivim izvorima energije kao jednim od bitnih resursa kojima opština raspolaže i zahvaljujući kojima je planirana izgradnja 24 mini hidroelektrane, od kojih je jedna izgrađena, a tri su u postupku gradnje.

On je, takođe, istakao da opština Čajetina poseduje dobre potencijale za korišćenje energije vetra i solarne energije.

Đurić je ovom prilikom sa predstavnikom Privredne komore Riječke županije dogovorio sastanak na kojem će biti reči o učešću u jednom zajedničkom projektu vezanom za izgradnju aerodroma, navodi se u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Cena izgradnje Tiršove 2 porasla na 141,6 mil EUR - Ugovor dodeljen konzorcijumu 10 firmi

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je odluku o dodeli ugovora za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2 grupi ponuđača koja se i jedina javila na prethodni tender, a vrednost dodeljenog ugovora je 141 mil EUR sa PDV-om (16,6 milijardi dinara). Konzorcijum firmi SMB Gradnja, W.D. Concord West, Telegroup, MPP Jedinstvo ad Sevojno, A.R.J Technology, DBS, Elektrozapad, Ipon Sistem, Premer Savković i PP Inženjering Stojanović je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.