Izvor: Beta | Utorak, 13.10.2015.| 08:48
Izdvojite članak Odštampajte vest

PKS organizuje radionice za mala i srednja preduzeća o razvoju preduzetništva i jačanju konkurentnosti

Privredna komora Srbije (PKS) organizovaće od 13. oktobra do 15. decembra u više gradova seriju obrazovnih radionica o razvoju preduzetništva i poslovanja i jačanju konkurentnosti, namenjenih sektoru malih i srednjih privrednih društava.

Predstavnici Privredne komore Srbije rekli su novnarima da je cilj tih radionica unapređenje poslovnog ambijenta, podizanje konkurentnosti i efikasnosti domaće privrede, kao i pružanje podrške sektoru malih i srednjih privrednih društava.

Dodali su da će na radionicama predstaviti novi paket usluga PKS koji obuhvata pravnu pomoć, finansijski konsalting, podršku za izlazak na inostrana tržišta, kao i pomoć u apliciranju za fondove i programe EU.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež rekao je da će privrednici na radionicama moći da dobiju detaljne informacije o sporazumnom finansijskom restrukturiranju, kao načinu rešavanja finansijskih problema, kao i o kontrolisanju usluga privatnog obezbeđenja.

- Biće predstavljen i portal Poslovanje.rs, na kojem se nalaze brojne informacije o raspoloživim izvorima finansiranja, bazama potencijalnih poslovnih partnera, informacije o CE znaku, Forumu privrede o propisima, kao i Biznis info servis koji u roku od 48 sati obezbeđuje informacije potrebne za dnevno poslovanje - rekao je on.

Pomoćnica direktora Uprave carina Snežana Karanović kazala je da je Uprava za privrednike pripremila brošuru "Srpska carina u susret privredi" kako bi informisala mala i srednja preduzeća o olakšicama koje im se pružaju.

Ona je dodala da "zahvaljujući uvedenim pojednostavljenjima, privrednici mogu višestruko da uvećaju izvoz, uštede vreme, smanje troškove poslovanja i time postanu konkurentniji na tržištu".

Karanović je navela da su u brošuri prikazane carinske procedure čije je poznavanje neophodno da bi se unapredilo poslovanje malih i srednjih preduzeća.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.