Izvor: Tanjug | Utorak, 13.10.2015.| 15:50
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Lasta" postigla dogovor sa svojim finansijskim poveriocima

Saobraćajno preduzeće "Lasta" je sa 19 svojih finansijskih poverilaca potpisala Ugovor o restrukturiranju finansijskih obaveza.

- Na ovaj način "Lasta" je obezbedila normalno funkcionisanje i rasterećenje keš floua (cash-flow) koji je pretio da potpuno uruši poslovanje preduzeća - stoji u saopštenju tog preduzeća.

Na istoj adresi ističu da će to restrukturiranje predstavljati značajnu osnovu za stabilizaciju preduzeća, njegov dalji oporavak uz racionalizaciju troškova, kao i dobru pripremu za proces privatizacije.

U "Lasti" podsećaju da je taj ugovor sa poveriocima potpisan nakon što je račun firme u januaru bio u blokadi i firma bila na ivici stečaja.

Pregovori sa svim poveriocima su, kako je predočeno, vođeni uz veliku pomoć vlade, na čelu sa ministrom privrede, državnim sekretarom i pomoćnikom, Željkom Sertićem, Draganom Stevanovićem i Milunom Trivuncem.

- Sam proces je realizovan uz veliki trud i angažman svih zaposlenih, predstavnika oba reprezentativna sindikata i razumevanje svih finansijskih poverilaca - kažu u preduzeću "Lasta".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.