NavMenu

Mogući odgovori na temu koja "boli" menadžere - seminar o menadžerskim ugovorima u Srbiji

Izvor: eKapija Petak, 07.09.2007. 14:33
Komentari
Podeli

Esad Čolaković, Ana Bovan, Slobodan Vučićević i Danijel PantićEsad Čolaković, Ana Bovan, Slobodan Vučićević i Danijel Pantić

Srpska asocijacija menadžera (www.sam.org.yu), Privredna komora Srbije i IFC - Međunarodna finansijska korporacija organizuju seminar - MENADŽERSKI UGOVORI U KONTEKSTU DOBRE PRAKSE KORPORATIVNOG UPRAVLJANJA, koji će se održati u petak, 28. septembra 2007, u novoj zgradi Kompanije Telefonija, Kumodraška 241, Beograd

Tema menadžerskih ugovora je već pobudila veliko interesovanje kako vlasnika kapitala, tako i menadžera Srbije, jer vlasnici, angažujući menadžera po ugovoru, odlučuju o uspehu vlastite firme, a menadžeri na temelju ugovora upravljaju vlastitom karijerom, preuzimajući odgovornost za rukovođenje ljudskim i materijalnim resursima i poslovnim procesima kompanije.

Zato je zajednička `platforma` za vlasnika kao nosioca preduzetničkog rizika i menadžera kao nosioca profesionalnog rizika - menadžerski ugovor.

Ključna otvorena pitanja u formiranju Ugovora su: odakle početi sa pregovorima o zaključivanju ugovora, koja prava, ovlašćenja i obaveze dati menadžerima u privrednim društvima, kako utvrditi realne elemente za platu i bonuse shodno ostvarenim rezultatima, kako urediti radno-pravni status menadžera i dr.

Na seminaru će biti predstavljeni poslovni, pravni i poreski aspekti menadžerskih ugovora, ali i model menadžerskog ugovora sa komentarima, baziran na domaćem zakonodavstvu.

Uvodnu reč na seminaru daće Slobodan Vučićević, predsednik SAM, a potom će o prirodi i značaju menadžerskih ugovora u Republici Srbiji godvoriti mr Danijel Pantić, potpredsednik SAM-a.

Pozitivno-pravne propise Republike Srbije vezane za ovu problematiku komentarisaće Đorđe Vukotić, advokat i Glavni pravni savetnik Saveta za regulatornu reformu privrednog sistema Vlade Srbije, a potom će o funkciji i birnim elementima menadžerskih ugovora govoriti mr Esad Čolaković, predsednik Hrvatskog udruženja menadžera (CROMA).

Juan Carlos Fernandez, IFC menadžer programa za korporativno upravljanje će govoriti o modernim trendovima u državama u OECD-a i evoluciji menadžerskog ugovora, a zatim će Esad Čolaković dati viđenje kriterijuma za nagrađivanje menadžera.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.