Izvor: eKapija | Četvrtak, 08.10.2015.| 13:15
Izdvojite članak Odštampajte vest

Sedmi put zaredom brend AXA je najbolji globalni brend u osiguranju

Brend "AXA Grupe", koja posluje u Srbiji preko "AXA Osiguranja", proglašen je danas, sedmi put zaredom, za najbolji globalni brend u osiguranju, po izboru "Interbrenda". U poslednjih godinu dana vrednost brenda AXA porasla je 14% i iznosi 9,2 mlrd USD.

Na listi 100 najboljih globalnih brendova, koju tradicionalno objavljuje francuska konsultantska kuća "Interbrend", AXA je ove godine zauzela 48 mesto, što je najbolji plasman kompanije ikada na ovoj prestižnoj rang listi. Pored toga što je napredovao na listi, brend AXA je ostao najbolje rangiran među osiguravajućim kompanijama na svetu.

U poslednje dve godine vrednost brenda AXA povećana je za 30%. Pored odličnih poslovnih rezultata, rastu su najviše doprineli ekspanzija na tržištima Azije, Afrike i Južne Amerike, ubrzana digitalna transformacija kompanije, kao i još bolja povezanost i servisiranje klijenata zasnovani na korišćenju modernih komunikacionih tehnologija.

Svakog oktobra "Interbrend" tradicionalno objavljuje listu najboljih svetskih brendova, među kojima su internacionalni giganti poput "Apple", "Google", "Coca Cola", "Microsoft" i druge vodeće globalne kompanije.

Metodologija "Interbrenda" smatra se za jednu od najmerodavnijih u poslovnom svetu kada je u pitanju merenje vrednosti brendova.

Od 2010. godine brend AXA prisutan je i u Srbiji, preko kompanije "AXA Osiguranje", koja ima više od 300 zaposlenih i danas je najbrže rastuća osiguravajuća kuća na tržištu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.