NavMenu

Kompanija "Dundee" nastavlja istraživanja na koncesionim poljima Crnog Vrha - ukupna ulaganja veća od 35 mil USD

Izvor: Tanjug Četvrtak, 06.09.2007. 10:33
Komentari
Podeli

Kompanija "Dundee" (Dandi plemeniti metali) nastaviće istraživanja na koncesionim poljima Crnog Vrha kod Bora i naredne godine, jer su dosadašnji rezultati tih aktivnosti pozitivni, izjavio je direktor za korporativnu saradnju, Nikola Savić.

- Za godinu dana rada, geološka istraživanja nalazišta bakra i zlata na Crnom Vrhu dala su pozitivne rezultate i sigurno je da će radovi na sve tri lokacije biti nastavljeni i u 2008. godini - rekao je Savić.

On je ukazao da će se tek posle završetka istražnih radova, predviđenih za narednu godinu, moći preciznije govoriti i o eventualnom otvaranju rudnika na nekoj od koncesionih lokacija.

- Ukoliko istražni radovi i u narednoj godini daju ovako pozitivne rezultate, biće to značajan korak ka otvaranju rudnika - rekao je Savić.

"Dandi plemeniti metali", ćerka kanadske kompanije "Dundee precious metals", potpisala je sa Vladom Srbije u aprilu 2007. godine koncesioni ugovor za istraživanje bakra i zlata na tri lokacije na Crnom Vrhu - Čoka Kuruga, Čoka Kupjatra i Tilva Njagra.

Ugovorom je predviđeno da istraživanja traju najmanje tri godine, s klauzulom koja omogućava i produžetak za još dve godine, dok je eksploataciono pravo predviđeno na period 25 godina.

- Svi predviđeni radovi, po vrsti i obimu, kao i finansijske obaveze, definisane ugovorom s Vladom Srbije, u potpunosti su ispunjeni - tvrdi Savić koji je najavio da će nadležnim državnim institucijama do 31. oktobra ove godine biti predat i elaborat o dosadašnjim rezultatima geoloških istraživanja i uloženim sredstvima.

-Zaključno s 31. avgustom ove godine, kompanija je u istražne aktivnosti na tri koncesiona polja, kupovinu zemljišta, izgradnju i otvaranje poslovnih prostorija, opremanje laboratorije i ispunjavanje finansijskih obaveza iz ugovora, uložila oko 15 mil USD - rekao je Savić.

On je dodao da, osim na Crnom Vrhu, "Dundee" istražuje bakar i zlato na još 12 lokacija u Srbiji.

- Ukupna dosadašnja ulaganja kapitala "Dundee" u Srbiju u protekle tri godine veća su od 35 mil USD - rekao je Savić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.