Izvor: Tanjug | Sreda, 05.09.2007.| 14:30
Izdvojite članak Odštampajte vest

Beograd prestonica berzi - počela 13. godišnja skupština Federacije evroazijskih berzi

Godišnja, 13. skupština Federacije evroazijskih berzi, na kojoj će učestvovati najviši predstavnici berzi iz Evrope i Azije, počela je danas (5. septembar 2007. godine) u Beogradu i traje do 9. septembra.

Na spisku učesnika nalaze se berze iz zemalja regiona - Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, ali i berze Azerbejdžana, Belorusije, Irana, Ukrajine, Turske, Rusije, Egipta, Omana, predstavnici institucija centralnog registra iz Egipta i Turske, turska Takas banka i nekoliko informatičkih kompanija iz Velike Britanije, Nemačke i Hong Konga.

Godišnjoj skupštini, 13. po redu, dodatan značaj daje činjenica da je većina berzi koje su članice Federacije, tržišta u razvoju, navodi se na internet sajtu Beogradske berze. Ove berze se suočavaju sa istim problemima kao i srpsko tržište kapitala, a veliki deo investitora sa područja Federacije tek upoznaje mogućnosti investiranja na tržište kapitala.

Beogradska berza od 7. do 9. septembra organizuje i 14. Sportske igre berzi centralne i istočne Evrope na Adi Ciganliji.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.