NavMenu

Ukupna premija "Generali Grupe" u regionu centralno-istočne Evrope 1,8 mlrd EUR

Izvor: eKapija Petak, 02.10.2015. 10:18
Komentari
Podeli
Uprkos izrazito izazovnom tržišnom okruženju, poslovanje "Generali grupe" u deset zemalja regiona centralno-istočne Evrope nastavilo je da se veoma uspešno razvija u prvoj polovini 2015. godine, saopštila je ta kompanija.

U regionu centralno-istočne Evrope, "Generali" je završio prvih šest meseci sa izvanrednim operativnim rezultatom od 253 mil EUR, kao i snažnim rastom prihoda od premije. Ukupna premija je porasla za 5,7% na 1,8 mlrd EUR, pokazujući uzlazni trend i u segmentu životnog i u segmentu neživotnog osiguranja.

U životnom osiguranju premija je zabeležila značajan rast od 9,6% dostigavši 813 mil EUR, sa dobrim rastom u većini zemalja. Pored toga, jednokratne uplate premija su zabeležile značajan rast od 73,3%, posebno u Češkoj, Poljskoj, Srbiji, Mađarskoj, Sloveniji i Hrvatskoj.

I u linijama biznisa neživotnih osiguranja, CIE kompanije Grupe ponovo su poboljšale rezultate. Ukupna premija je porasla za 2,8% na više od milijardu evra, zahvaljujući osiguranju motornih vozila (4,9%).

Zemlje CIE su još jednom potvrdile da su najbolji region Grupe u pogledu tehničke profitabilnosti sa izuzetno niskim kombinovanim raciom od 85,4%.

- Veoma smo zadovoljni razvojem naše Grupe u prvoj polovini 2015. godine. Imamo lidersku tržišnu poziciju u Češkoj i Mađarskoj, a u Srbiji smo druga najveća osiguravajuća kompanija, dok u Slovačkoj zauzimamo treće mesto na tržištu - kaže direktor kompanije "Generali" za CIE region, Lućiano Ćirina.

Više od 90% poslovanja Grupe u CIE regionu dolazi sa pet tržišta – Češke, Poljske, Mađarske, Slovačke i Srbije i Crne Gore – dok Rumunija, Slovenija, Bugarska i Hrvatska čine manje od 10% ukupne premije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Nacrt planskog dokumenta omogućava rušenje hotela Jugoslavija - U planu luksuzni hotel sa kazinom, kule do 155 metara i marina (FOTO)

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda stavio je na javni uvid Nacrt plana detaljne regulacije bloka 11 i dela bloka 10 u opštinama Zemun i Novi Beograd, koji obuhvata i hotel Jugoslavija Podsetimo, hotel Jugoslavija prodat je krajem marta jedinom zainteresovanom ponuđaču, kompaniji MV Investment doo iz Beograda, ćerki firmi Millenium team-a, u okviru imovine preduzeća Danube riverside po početnoj ceni od 3,18

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.