NavMenu

"Veliko srce" pomaže vrtić "Istok" - Novo igralište za novobeogradske mališane

Izvor: eKapija Četvrtak, 01.10.2015. 17:32
Komentari
Podeli
Više od 400 dece iz vrtića "Istok" u novobeogradskom Bloku 61 može od četvrtka (1. oktobra 2015. godine) da se igra na novom igralištu i uči u novom montesori kabinetu. Kompletna rekonstrukcija igrališta i nabavka opreme za kabinet, vrednosti skoro 2 miliona dinara, rezultat su projekta "Veliko srce" koji sprovodi Eurobank u saradnji sa Fondacijom "Ana i Vlade Divac". Igralište je u potpunosti prilagođeno deci uzrasta od 2 do 7 godina, a montesori kabinet opremljen je edukativnim materijalom i didaktičkim igrama za stimulisanje psiho-fizičkog razvoja.

Ovo je 27. igralište koje je za pet godina trajanja projekta obnovljeno zahvaljujući više od 22.000 korisnika jedinstvene "MasterCard" kartice "Veliko srce".

- Humanitarna, a sada možemo reći i tradicionalna, akcija "Veliko srce" nije samo usrećila više od 9.000 dece širom Srbije. Usrećila je i nas odrasle jer nam je pružila priliku da se odmaknemo od brojki i svakodnevnih poslova i zavirimo u dečji svet. Tu vidimo divne primere saradnje, tolerancije, solidarnosti i empatije. Deca su naš najveći zalog za budućnost, vrednost koja sa godinama samo beskrajno raste - izjavila je Magdalena Tatić, direktorka Sektora za kredite fizičkim licima Eurobank.


Vrtić "Istok" u okviru Predškolske ustanove "11. april" već više od 30 godina vaspitava, obrazuje i priprema decu za veliki korak ka svetu odraslih.

- Novo igralište i kabinet su glavno zborište za skoro sve dnevne aktivnosti u vrtiću. Hvala Eurobanci i Fondaciji što ćemo biti u prilici da decu vaspitavamo i motivišemo da napreduju u boljem okruženju - rekla je Mirjana Sekulić, direktorka PU "11. april".

Svečanom otvaranju igrališta prisustvovao je i predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.