NavMenu

Održana biznis konferencija o turizmu SEET 2015 - Regionalnom saradnjom do konkurentnije turističke ponude

Izvor: Beta Sreda, 30.09.2015. 18:48
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Communis)Ilustracija
Zemlje regiona trebalo bi da se udruže i zajednički predstavljaju svoje turističke ponude na udaljenim tržištima, jer samo tako mogu bolje da se pozicioniraju i povećaju svoju konkurentnost, zaključeno je u sredu (30. septembra 2015. godine) na petoj biznis konferenciji SEET 2015.

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Lukrecija Đeri rekla je, otvarajući ovaj skup na kojem su učestvovali turistički predstavnici iz 30 zemalja, da biti konkurentan znači biti prepoznatljiv i pružati nešto novo i potpuno drugačije od drugih, što Srbija može. Prema njenim rečima, za materijalnu bazu i infrastrukturu koja omogućava kvalitetnu ponudu u turizmu potrebne su velike investicije, ali je sve lakše zajedničkim snagama.

Direktorka Turističke organizacije Srbije (TOS) Gordana Plamenac kazala je da je regionalna saradnja težak zadatak, ali da je neophodna kako bi se razvila ponuda kojom svi možemo da se pojavimo na međunarodnom tržištu.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković dodao je da je turistički sektor jedan od retkih koji je beležio rast u prošloj godini precizirajući da je u Republici Srpskoj u 2014. povećan broj dolazaka gostiju za 16%, od čega je broj stranih gostiju bio za 23% veći.


Dekan Fakulteta za turistički i hotelijerski menadžment Univerziteta Singidunum Slobodan Čerović kazao je da to što je Skupština Srbije usvojila izmene zakona o PDV-u kojima je predviđeno smanjenje poreza na hotelske usluge najbolji pokazatelj da u Srbiji dolazi do kvalitativnog pomaka u razumevanju i tretiranju turizma. On je naglasio da će osnovna konkurentska prednost u budućnosti u svim oblastima biti znanje.

Na Biznis konferenciji "Kako povećati konkurentnost i prihode turističkog tržišta Jugoistočne Evrope" učestvovalo je više od 400 predstavnika poslovne turističke zajednice ovog regiona.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.