NavMenu

"AgriCo" pijaca dobila upotrebnu dozvolu - Prodavci se uselili u savremenu tržnicu u Vršcu

Izvor: eKapija Sreda, 30.09.2015. 10:33
Komentari
Podeli
Prodavci su se uselili u novu prehrambenu "AgriCo" pijacu, koja je nedavno dobila upotrebnu dozvolu.

Ovaj savremeni objekat, sa gostima iz Rumunije, posetili su predsednik Opštine Vršac Čedomir Živković i direktor DP "Drugi Oktobar" Ljubisav Šljivić.

Živković je istakao da je "AgriCo" pijaca dobila upotrebnu dozvolu i da je poverena na administriranje "Drugom Oktobru", firmi koja se ovom delatnošću u Vršcu bavi dugim nizom godina.

- "AgriCo" projekat prošao je danas završnu kontrolu. Sve je urađeno kako je Eropska unija tražila, što je potvrđeno na četvorosatnom sastanku i tokom ove naše radne posete pijaci. Pozivam sve poljoprivredne proizvođače da dođu na novu "AgriCo" pijacu, koja je klimatizovana i u svom sastavu ima mlečnu pijacu, koju Vršac do sada nije imao - rekao je Živković.

Živković je dodao da će Opština Vršac u novom pozivu, koji se završava 15. januara, konkurisati najmanje sa četiri projekta, čija će vrednost biti oko sedam miliona evra. On je naglasio da će, posle kontrole iz Rumunije, sredstva kojima je Opština kreditirala radove na "AgriCo" pijaci, biti uskoro vraćena u opštinski budžet.

- Potvrđeno nam je i očekujemo brz povraćaj 135 miliona dinara, koje smo uložili kako bi se izgradio ovaj savremeni objekat, a ne da bi podelili veće plate po opštini. Svi oni koji žele nešto da komentarišu, treba ipak malo da se upoznaju sa činjeničnim stanjem, pre nego što izađu za skupštinsku govornicu i sat i po obmanjuju građane - rekao je Živković.

(Foto: I.Vukša)
Šljivić je istakao da su prednosti nove savremene "AgriCo" pijace višestruke.

- Postoji zainteresovanost naših sugrađana, iako imamo još jednu pijacu u centru grada, koja je takođe nedavno renovirana. Očekujemo da ova pijaca proradi punim kapacitetom, jer na onoj, otvorenoj, zimi nema uslova. Ova pijaca će zimi da se greje, a leti da se hladi. Verujem da će ponuđači naći svoj interes. Već je dat na korišćenje pristojan broj tezgi i lokala - rekao je Šljivić.

Nova prehrambena "AgriCo" pijaca, izgrađena je u okviru prekograničnog projekta "Unapređenje ekonomske saradnje u prekograničnom regionu Vršac - Gradinari stimulisanjem aktivnosti malih poljoprivrednih proizvođača".

Smeštena je na 2.401 kvadratnih metara izgrađene površine. Raspolaže sa 120 tezgi, sedam lokala i velikim parkingom. Uskoro će sa radom početi i laboratorija za uzorkovanje poljoprivrednih proizvoda.

Projekat "Unapređenje ekonomske sradnje u prekograničnom regionu Vršac - Gradinari stimulisanjem aktivnosti malih poljoprivrednih proizvođača" sprovodio se u okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija - Srbija. Vrednost projekta bila je 2,074,853 EUR, od čega je 85% učešće od strane IPA fonda. Projekat je realizovan tokom 24 meseca.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.