Izvor: Tanjug | Utorak, 29.09.2015.| 18:19
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Axel Springer" kupio poslovni portal "Bussiness Insider" za 306 mil EUR

(Foto: Oleksiy Mark/shutterstock.com)
Nemačka izdavačka kuća "Axel Springer" objavila je u utorak (29. septembar 2015. godine) da je dogovorila kupovinu američkog poslovnog portala "Bussiness Insider" za sumu od 306 mil EUR.

U saopštenju iz kompanije "Axel Springer", koja već poseduje 9% akcija "Bussiness Insider"-a, navodi se da je dogovorena kupovina dodatnih 88% akcija, prenosi Frans pres.

Preostalih 3% akcija ostaće u vlasnistvu investicione kompanije "Bezos Expeditions", u vlasništvu izvršnog direktora firme "Amazon", Džefa Bezosa.

Preuzimanje poslovnog portala "Bussiness Insider", koga je "Axel Springer" okarakterisao kao vodeći digitalni portal za poslovne vesti u SAD, predstavlja "ključni deo strategije kompanije da proširi svoju globalnu mrežu i diverzifikuje ponudu na engleskom jeziku", navodi se u saopštenju "Axel Springer"-a.

"Bussiness Insider" je počeo sa radom 2007. godine i zapošljava više od 325 ljudi, od čega je polovina novinara. Uz 76 miliona posetilaca mesečno, vrednost portala procenjena je na 442 mil USD ili 395 mil EUR.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.