NavMenu

Stigle dve prijave na javni poziv Naučno-tehnološkog parka u Beogradu

Izvor: Beta Utorak, 29.09.2015. 16:52
Komentari
Podeli

(Foto: Saint Gobain Rigips Trophy 2013)
Privredna komora Beograda saopštila je u utorak (29. septembra 2015. godine) da su stigle dve prijave na javni poziv kompanijama iz oblasti tehnološkog razvoja i IT sektora za saradnju sa Naučno tehnološkim parkom (NTP) Beograd.


Konkurs je raspisan 14. septembra i traje do 9. oktobra, a u planu je da u parku u narednih nekoliko godina bude 50 do 80 kompanija, da se u startu popuni 20% kapaciteta i da se taj broj poveća za još 20% u narednih šest meseci.

Glavni cilj parka je podrška inovacijama i povezivanje kompanija iz IT sektora, oblasti novih materijala, biomedicine, moderne tehnologije i poljoprivrede sa naukom, omogućavanje pristupa fondovima EU i podsticaj tehnološkom preduzetništvu koje će zapošljavati mlade.

NTP na Zvezdari je nova investiciona destinacija Beograda osnovana u junu ove godine u partnerstvu države, Grada i Beogradskog univerziteta, sa ciljem da upravlja i razvija prvi funkcionalni park u skladu sa primerima dobre evropske prakse.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.