Izvor: Tanjug | Ponedeljak, 28.09.2015.| 14:32
Izdvojite članak Odštampajte vest

Još četiri italijanska investitora u Jagodini do kraja 2015.

Jagodina
Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković-Palma, izjavio je danas da je Industrijska zona u Jagodini, na Koridoru 10, svojevrsni centar industrije Italije.

- Ni u Italiji ne postoji na jednoj lokaciji deset fabrika. Potpisali smo deset ugovora sa stranim investitorima, pet fabrika radi i gradi se, a jednu fabriku bi trebalo da otvorimo sada početkom oktobra - rekao je Marković na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini.

Reč je o fabrici za proizvodnju traka najnovije tehnologije u industrijskom pakovanju italijanske kompanije "Vibac", najvećoj u Srbiji izgrađenoj u proteklih pet godina. Fabrika zauzima površinu od 70.000 m2, investicija je vredna 70 mil EUR i u njoj će biti zaposleno 400 radnika.

- Tu nije kraj, do kraja ove godine trebalo bi da počnu da se grade još tri fabrike, a sledeće godine imamo već određene dogovore da u Jagodinu dođu još najmanje četiri investitora - rekao je on.

- Jagodina je postala najveći industrijski centar Italije i to će biti jedna od najvećih italijanskih industrijskih zona - zaključio je Marković.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.