NavMenu

U tromesečju jun-avgust 2015. "Nike" ostvario dobit od 1,18 mlrd USD

Izvor: poslovni.hr Ponedeljak, 28.09.2015. 13:52
Komentari
Podeli

Kompanija "Nike" je u proteklom tromesečju (jun-avgust) ostvarila čistu dobit od 1,18 mlrd USD, što je 23% više nego u istom periodu 2014. godine. To je već deveti kvartal zaredom kako najveći svetski proizvođač sportske opreme ostvaruje poslovne rezultate bolje od očekivanih.

Prema izveštaju objavljenom 24. septembra 2015, koji prenosi portal "Poslovni.hr", prihodi kompanije "Nike" porasli su u njenom fiskalnom tromesečju za 5,4% u odnosu na isto razdoblje 2014, na 8,4 mlrd USD.

Prihodi u Severnoj Americi, najvećem "Nike" tržištu, porasli su za 8%, najviše zahvaljujući snažnom rastu prodaje tenisica, najvećem izvoru prihoda kompanije.

"Nike" je takođe objavio da su nove narudžbine za njegove proizvode u budućem periodu od septembra 2015. do januara 2016. u svetu porasle za 17%, više od očekivanja analitičara koji su predvideli oko 10%.

Pritom kompaniji "Nike" nije štetilo ni slabljenje rasta kineske privrede, pa su narudžbine u Kini skočile za 27%.


- Investicije u inovacije proizvoda i prikupljanje povratnih informacija o sportskim aktivnostima klijenata takođe su doprineli napretku "Nike"-a u odnosu na konkurenciju - kaže Brajen Jarbrou (Brian Yarbrough), analitičar u kompaniji "Edward Jones", koji smatra da su rezultati kompanije "Nike" impresivni.

Nakon objavljivanja poslovnog izveštaja, cena deonice kompanije "Nike" porasla je na Vol Stritu više od 7%, pa su u odnosu na početak godine na dobitku više od 25%.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.