NavMenu

Isporuka 27 novih dizel vozova "Metrovagonmaš" kreće u decembru

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 28.09.2015. 15:50
Komentari
Podeli
(Foto: Ivana Vuksa)
Ruska kompanija "Metrovagonmaš" počeće već u decembru isporuku Srbiji 27 najnovijih dizel motornih vozova, vrednih oko 100 mil USD rečeno je prilikom posete predstavnika preduzeća "Srbija voz", iz sastava "Železnica Srbije", tom ruskom preduzeću.

"Metrovagonmaš", u saglasnosti sa "RŽD International", počeo je da izrađuje vozove pre ugovornih rokova, a prva isporuka će biti već u decembru 2015. godine, umesto u martu 2016. godine.

U Srbiji se već uspešno koristi 12 dizel motornih vozova koji razvijaju brzinu do 120 kilometara na sat, i proizvedeni su specijalno za kolosek od 1435 milimetara, saopšteno je iz "Železnica Srbije".

Pored vozova, sporazumom između "RŽD International" i "Železnice Srbije" je predviđena i isporuka rezervnih delova u iznosu od 2,6 mil USD.

Predstavnici srpske i ruske kompanije razmotrili su aktuelna pitanja vezana za isporuku Srbiji dizel motornih vozova u okviru tog ugovora, a uverili su se i u to kako teče proizvodnja prvih vozova.


Srpski gosti su, takođe, posetili Situacioni centar za upravljanje putničkim prevozom "FPK" o.a.d, gde su ih detaljno upoznali sa sistemom monitoringa saobraćanja putničkih vozova i njegovim mogućnostima za obezbeđenje bezbednosti saobraćaja, kao i sa praksom da se reaguje na događaje koji zahtevaju neodložno donošenje odluka.

Ovaj centar, koji funkcioniše od 2012. godine, razmenjuje informacije sa Situacionim centrom za monitoring i upravljanje vanrednim situacijama "RŽD" i kontroliše saobraćanje putničkih vozova na čitavoj teritoriji Ruske Federacije, kao i na inostranim rutama.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

U Rakovici u planu novi sportsko-rekreativni kompleks na 20.000 m2 - Moguća gradnja bazena, terena, akva parka...

Na području između trase železnice, Ulica Sretena Popovića, 13. oktobra i obilaznice oko Beograda u Rakovici, predviđena je izgradnja sportsko-rekreativnog kompleksa, umesto ranije planiranih privrednih zona, vidi se iz Plana detaljne regulacije za ovo područje, koji je beogradski Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove stavio na rani javni uvid. Povod za novi plan, kako se navodi, predstavlja inicijativa gradske opštine Rakovica

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.