Izvor: eKapija | Ponedeljak, 28.09.2015.| 15:52
Izdvojite članak Odštampajte vest

Najjeftiniji kvadrat u "Beogradu na vodi" 2.500 EUR

Cena najjeftinijeg kvadratnog metra stambenog prostora u "Beogradu na vodi" iznosiće 2.500 EUR, dok će kvadrat stanova sa pogledom na reku koštati 3.000 EUR, saznaje "Blic".

Osim toga, "Beograd na vodi" dobiće i novi hotel iz lanca "St. Regis", koji će se nalaziti unutar najviše kule tog naselja, koja će ujedno biti i najviša zgrada u Srbiji, piše list i saznaje da će u okviru kule, osim hotela i stanova, biti i vidikovac s kog će se pružati pogled na ceo grad.

Direktor kompanije "Eagle Hills", Muhamed Alabar, u intervjuu za B92 rekao je da je optimista i da postoje svi preduslovi da projekat Beograd na vodi bude uspešan.

- Veliki sam optimista. Imam sreću da učestvujem u ovako velikom projektu. Kada pogledam Srbiju i promene u politici, vladi i kada pogledam mesto koje imamo, lokaciju, postoji sjajna formula za uspeh. Ovo će biti jedan od najneverovatnijih projekata u Evropi i nemam sumnju da ćemo uskoro videti rezultate - rekao je Alabar.

Na pitanje kako je zadovoljan saradnjom sa vlastima i brzinom dobijanja dozvola za gradnju, Alabar je rekao da je do sada radio u više od 16 zemalja i da investitori uvek žele da bude brže i bolje, ali da je impresioniran Srbijom.

- Naše iskustvo u Srbiji je impresivno i moram da vam kazem da smo imali vrlo čist odnos sa vlastima. Imam veliko poštovanje i zbog toga imam veliku nadu - naveo je Alabar.

Alabar je rekao da su projekti poput projekta "Beograd na vodi" najveći pokretači ekonomije i to ne samo građevinske industrije, već su pokretači razvoja i malih i srednjih preduzeća. On je naveo i da je "Beograd na vodi" veliki potencijal za razvoj turizma.

- Ja ću biti prvi koji će kupiti stan zato što želim da uživam na balkonu, da pročitam knjigu, da uživam u pogledu na reku i gledaću kako ljudi žive. Biću vam prvi komšija - rekao je Alabar, odgovarajući na pitanje da li bi on kupio stan u "Beogradu na vodi".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.