Izvor: eKapija/Tanjug | Subota, 26.09.2015.| 16:14

Sve spremno za kamen temeljac - Kreće gradnja "Beograda na vodi" vrednog 3,5 mlrd EUR

Postavljanjem kamena temeljca za dve stambene kule, u nedelju, 27. septembra, zvanično će početi izgradnja projekta Beograd na vodi, vrednog 3,5 mlrd EUR.

Kamen temeljac će postaviti predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i direktor kompanije "Eagle hills" Muhamed Alabar.

Dve stambene kule imaće 296 stanova, odnosno oko 60.000 m2, a prodaja stanova po principu registracije zainteresovanih za kupovinu, počeće 3. oktobra, kada će se znati cena kvadratnog metra i kvadratura.

U ponudi su jednosobni, dvosobni, trosobni i četvorosobni stanovi različitog dizajna i sadržaja, a imaće velike terase, bašte i pogled na Savu i promenadu.

Prema rečima gradskih čelnika, oko 6.500 kupaca već se prijavilo za stanove, a rok za završetak kula je dve i po godine.

U njihovoj izgradnji učestvovaće domaće firme, a do sada su potpisani ugovori sa domaćim kompanijama "Novkol" za postavljanje šipova, "PMC" koja je zadužena za čišćenje terena i sa "Mašinoprojektom", koja radi na dizajniranju kula.

Zemljište na kojem će biti izgrađen "Beograd na vodi" dato je investitoru u zakup na 99 godina, a Srbija je umesto novca od naknade dobila 32% udela u preduzeću "Beograd na vodi".

Najmanje 50% projekta mora da se završi u narednih 20 godina, dok je rok za završetak projekta 30 godina.

"Prva A faza" gradnje predviđa šest objekata površine oko 300.000 m2, a vrednost te investicije je oko 300 mil EUR.

Kada je reč o prvim objektima koji će biti izgrađeni u okviru projekta, već je potpisan ugovor sa renomiranim lancem hotela "W", koji će imati "pet plus" zvezdica, a koji će se nalaziti u okviru "Beograda na vodi".

Izgradnja hotela počeće u prvom kvartalu naredne godine. Paralelno sa tim sledi izgradnja poslovne zgrade, velike kule i tržnog centra.

Izgradnja u drugoj fazi podrazumeva preostalih 1,7 miliona kvadratnih metara, što poslovnog, što stambenog, što komercijalnog prostora.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.