NavMenu

Beograd sprema trajno rešenje za Čukarički rukavac - Cilj je marina sa 1.000 plovila

Izvor: Tanjug Nedelja, 27.09.2015. 17:32
Komentari
Podeli

Ada Ciganlija (Foto: Vedrana Džudža)Ada Ciganlija
Gradski menadžer Goran Vesić rekao je, prilikom posete Čukaričkog rukavca na Adi Ciganliji, da je neophodno naći trajno rešenje na čemu se već radi.

- Taloženje mulja iz Topčiderske reke u Čukarički rukavac je urgentni problem koji postoji više godina i decenija. Mi smo uradili nešto da se problem reši u narednih godinu do dve u smislu da omogućimo vlasnicima čamaca da mogu da izadju iz Rukavca i bez problema pristupe Savi a sada je naš posao da taj problem rešimo trajno- rekao je Vesić.

On je dodao da se na tome radi i da će se raditi u narednom periodu.

Kako je istakao, Direkcija za građevinsko zemljište pokrenula je javnu nabavku za uređenje celog korita Topčiderske reke da bi se rešio problem.

On je istakao da "Institut Jaroslav Černi" predviđa otvaranje određenog broja brana kako bi se mulj zaustavio i problem rešio na način prihvatljiv ekologiji.

-S druge strane, Direkcija za građevinsko zemljište raspisaće nabavku i sa Institutom Jaroslav Černi ćemo pokušati da rešimo trajno problem Čukaričkog rukavca. Ima različitih ideja, a jedna je da se ispod Ade provuče cev koja će spojiti Savu i Rukavac koji će tako postati protočan a neće više biti stajaća voda zbog čega se mulj taloži - rekao je Vesić.

Gradski menadžer je rekao da je cilj da Rukavac postane ono što treba da bude - mesto gde će građani imati svoje čamce i veslački klubovi svoje mesto.

Direktor JP "Ada Ciganlija" Žarko Šormaz rekao je da je uređenje rukavca preduslov da desetogodišnja ideja grada, JP "Ada Ciganlija" i "Parking servisa", da se napravi moderna i ozbiljna marina za 1.000 plovila.

Navodeći da je projekat marine spreman on je izrazio očekivanja da će se vrlo brzo to sprovesti u delo.

-Sadašnji kapcitet je 400 plovila ali poslednjih godina zbog problema taj broj smanjio- rekao je Šormaz.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.