Izvor: eKapija | Sreda, 23.09.2015.| 15:44
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Đurologija" na Ravnom bregu

Kuća na ravnom bregu u Mokrinu je prošlog vikenda bila scenografija za jubilarnu 90-tu predstavu "Đurologija" poznatog glumca i režisera Branka Đurića Đure. Tako je na ovoj "jugoslovenskoj" turneji posle Geteborga i Novog Sada, Beča i Sarajeva, Sidneja i Beograda, Zagreba i Njujorka, Amsterdama i Dubrovnika na red došao i Mokrin.

Dvorište ovog jedinstvenog objekta namenjenog kreativnom radu je ovoga puta bilo gledalište u koje se na stolicama i balama sena smestilo skoro pet stotina gledalaca i uživalo u fantastičnom nastupu legendarnog Đure.

Nije to bila jedina posebnost ove "Đurologije". Za razliku od ostalih za ovu mokrinsku predstavu se karte nisu mogle kupiti, već su se morale zaslužiti. Ulaznice su dobili oni koji su rešili da nešto pitaju Đuru na šta su bili pozvani putem objave "pitajte Đuru" na FB stranici "Terra Panonice".

"Pa jel’ znaš ti di si kren’o derane?", bilo je jedno od pitanja. Đura je pošteno odgovorio "Ne znam!", ali je ljubopitljivi Mokrinčanin došao do svoje pozivnice. Bilo je tu i ozbiljnih pitanja: "Možeš li sastaviti smislenu složenu rečenicu koja sadrži jedan subjekat, jedan predikat, jedan objekat i jedan pridev, a koristeći samo nazive postojećih država (nemenjane po padežima)?" Đurin odgovor: "Mali Čile Bali Peru!"

Đuro je i na sva ostala pitanja uredno odgovorio i tako je stvorena sjajna atmosfera još pre nastupa. Ne iznenađuje onda što je posle završetka predstave ova sve poznatija mokrinska "Kuća ideja" bila mesto druženja glumca i njegovih fanova do kasno u noć.

Iz "Terra Panonice" poručuju da će ovakvih iznenađenja ubuduće biti još.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.