Izvor: eKapija | Sreda, 23.09.2015.| 14:22

Za nagradu "Kaktus 2015" prijavljeno 113 radova

Na konkurs za nagrade "Kaktus 2015", koji organizuje strukovni portal "Marketing mreža", pristiglo je ukupno 113 radova. Prva nacionalna dodela godišnjih nagrada u oblasti integrisanih komunikacija izazvala je veliko interesovanje agencija i kompanija iz Srbije. Za nagrade, koje se dodeljuju u 13 kategorija, konkurisalo je ukupno 27 agencija i preko 50 kompanija.

- Našoj industriji je potreban jedan ovakav festival i zaista verujem u ideje koje uspevaju da se izrode i opstanu i u najtežim uslovima. Kaktus festival prkosi izgovorima i mrtvilu i nadam se da će prodrmati naše tržište i biti inspiracija da se borimo još više i budemo sve bolji. Posebno mi je drago da je festival okrenut integrisanim kampanjama, jer su one uvek odličan pokazatelj strateško-kreativne zrelosti. Radujem se saradnji sa kolegama iz žirija i želim dobrodošlicu i članovima iz regiona. Čeka nas važan zadatak – da budemo profesionalni, nepristrasni, da nagradimo i podržimo kreativnost i postavimo standard koji će, nadam se, biti dobar temelj za sve naredne Kaktus festivale iz godine u godinu. Neka pobede najbolji! - rekla je Anja Radulović, kreativni direktor u agenciji "Leo Burnett" i predsednik žirija za nagrade "Kaktus 2015", povodom zatvaranja konkursa.

O tome ko će dobiti ovogodišnje "Kaktus" nagrade odlučuje stručni žiri koji čine ugledni profesionalci iz kreativnih, PR i digitalnih agencija iz Srbije i regiona. Žiri iz Srbije ove godine radiće u sastavu: Anja Radulović ("Leo Burnett"), Borislav Miljanović ("Represent Communications"), Boris Marčetić ("Popular Bruketa&Žinić OM"), Vesna Ćeranić ("Executive Group"), Vladimir Ćosić ("McCann Beograd"), Vladimir Mitrović ("Ovation BBDO"), Dejan Ranđić ("DNA Communications"), Igor Grmuša ("Degordian"), Ivan Živković ("Pioniri Communications"), Lea Stanković ("Communis DDB"), Marina Grihović ("Headline" i "Dkit"), Miloš Ilić ("LUNA/TBWA Belgrade"), Miloje Sekulić ("Homepage"), Nevena Kurtović ("Fusion Communications"), Nebojša Babić ("Orange Studio"), Slaviša Savić ("New Moment New Ideas Company"), Srđan Erceg ("HUGE Media"), Srđan Mihajlović ("Grey Belgrade"), Tamara Bekčić ("Chapter 4 PR") i Toni Laurenčić ("Idea Plus Communications").

Regionalni žiri činiće: Alen Kekić ("I TO NIJE SVE!", Hrvatska), Vanja Blumenšajn ("Señor," Hrvatska), Vesna Beganović ("Via Media", Bosna i Hercegovina), Zoran Trojar ("Sonce.net", Slovenija) i Oliver Noveski ("Brand Union", Makedonija).

Nagrade će biti svečano dodeljene na prvom nacionalnom Festivalu integrisanih komunikacija – "Kaktus 2015", koji će biti održan 29. oktobra u Madlenianumu, Zemun (Beograd).
Firme:
Marketing mreža Sombor
Publicis One MMS Communication
Represent communications d.o.o. Beograd
Popular Bruketa&Žinić OM Beograd
Executive Group d.o.o. Beograd
McCann Beograd
Ovation BBDO Beograd
DNA communications Beograd
Pioniri communications Beograd
Communis Beograd
LUNA/TBWA Beograd
Fusion Communications Beograd
Huge media d.o.o. Beograd
New Moment New Ideas Beograd
Orange studio d.o.o. Beograd
Headline team d.o.o. Beograd
Homepage d.o.o. Novi Sad
Grey Worlwide d.o.o. Beograd
Chapter 4 d.o.o. Beograd
Idea plus communications Beograd
Via Media Sarajevo
I TO NIJE SVE Hrvatska
Senor dobro društvo za komunikaciju d.o.o. Zagreb
SONCE.NET digitalni marketing d.o.o Ljubljana
Tagovi:
Kaktus 2015
Anja Radulović
Leo Burnett
Borislav Miljanović
Represent Communications
Boris Marčetić
Popular Bruketa&Žinić OM
Vesna Ćeranić
Executive Group
Vladimir Ćosić
McCann Beograd
Vladimir Mitrović
Ovation BBDO
Dejan Ranđić
DNA Communications
Igor Grmuša
Degordian
Ivan Živković
Pioniri Communications
Lea Stanković
Communis DDB
Marina Grihović
Headline
Dkit
Miloš Ilić
LUNA TBWA Belgrade
Miloje Sekulić
Homepage
Nevena Kurtović
Fusion Communications
Nebojša Babić
Slaviša Savić
New Moment New Ideas Company
Srđan Erceg
Srđan Mihajlović
Grey Belgrade
Tamara Bekčić
Chapter 4 PR
Toni Laurenčić
Idea Plus Communications
Alen Kekić
Vanja Blumenšajn
Senor Hrvatska
Vesna Beganović
Via Media Bosna i Hercegovina
Zoran Trojar
Sonce net Slovenija
Oliver Noveski
Brand Union Makedonija
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.