NavMenu

Kako osnovati preduzeće?

Izvor: eKapija Sreda, 23.09.2015. 12:50
Komentari
Podeli
(Foto: pogonici/shutterstock.com)
U okviru svoje misije podrške preduzetnicima, startapima i mikro preduzećima, "Nova Iskra" predstavlja seminar o preduzetništvu i izazovima razvoja mikro preduzeća kroz predavanja Vladimira Miletića i Milana Trbojevića, istaknutih preduzetnika, članova startap zajednice i blogera.

Seminar je koncipiran kroz dva predavanja - "Šta čini početni kapital nove firme, izuzev novca?" i "Administrativni aspekti osnivanja firme". Oba imaju za cilj sagledavanje izazova pri osnivanju sopstvenog preduzeća i realizaciji poslovne ideje iz različitih aspekata. Predavači Vladmir i Milan su kroz svoje ekspertize specijalizovani za pružanje mentorske pomoći i konsalting, a njihovi saveti su dostupni široj zajednici na zapaženim blogovima - Dnevnik jednog direktora i FT1P.

Predavanje "Šta čini početni kapital nove firme, izuzev novca?" namenjeno je svima koji žele da saznaju više informacija o preduzetništvu ili koji planiraju da osnuju svoju firmu, ali nisu u dovoljnoj meri ohrabreni da učine taj korak. Vladimir će kroz dosadašnje iskustvo i brojne primere predočiti mnoge predrasude i strahove sa kojima se i sam susretao i borio na putu do uspešnog razvoja poslovne ideje. Kroz predavanje učesnici će sagledati izazove u prelasku iz "sigurnog" u "nesigurni" sistem koji podrazumeva osnivanje sopstvenog preduzeća i realizovanje poslovne ideje.

Predavanje "Administrativni aspekti osnivanja firme" baviće se izazovima sa kojima se preduzetnici susreću pri osnivanju preduzeća i kompanija. Uzimajući u obzir ekonomsku situaciju u zemlji, kroz predavanje će biti predstavljeni načini uobličavanja poslovnih ideja i različiti oblici pravnih lica, kao i prednosti i mane svakog od njih. Milan će takođe kroz svoje iskustvo pokušati da odgovori na pitanja da li se može poslovati i kao udruženje građana, kao i koje su to poreske obaveze pravnih lica i ko ima obavezu da bude u sistemu PDV-a.

Ulaz je slobodan, ali se svi zainteresovani mole da se pre dolaska registruju popunjavanjem upitnika OVDE.

Vladimir Miletić je po struci ekonomista, a dugi niz godina je aktivan u različitim oblastima preduzetništva. Bogata poslovna iskustva je stekao radeći na rukovodećim pozicijama u inostranim kompanijama, što mu je bio podstrek za pružanje mentorske podrške za pokretanje sopstvenog preduzeća. Jedan od najznačajnijih projekata mu je pokretanje bloga Dnevnik jednog direktora, koji se bavi posebnom nišom preduzetništva koja obuhvata edukaciju zaposlenih u kompanijama. Ekspert je u prevazilaženju prepreka za napredovanje u karijeri i kroz svoj mentorski rad ohrabruje ljude da iskoriste svoje veštine na pravi način i izgrade sopstveni biznis. Autor je knjige "Na putu do vrha" koja se upravo bavi načinima osnaživanja pojedinaca u sistemu kako bi svojim radom došli do željenog uspeha.


Milan Trbojević je "sajber knjigovođa" i poreski savetnik, a takođe i osnivač bloga FT1P koji se bavi oblastima knjigovodstva i poreskog savetovanja. Specijalizovan je za prevazilaženje birokratskih prepreka u okviru IT delatnosti, a kroz svoj rad u najvećoj meri pomaže preduzetnicima da što lakše savladaju računovodstvene procedure i vode uredne izveštaje. Istaknuti je član startap zajednice i kao jedan od mentora u "ICT Hub"-u radi na pronalaženju novih modela poslovanja u Srbiji. Kao poreski savetnik aktivan je na više projekata među kojima se posebno ističe projekat "Pitajte.rs" u okviru kojeg pomaže korisnicima u rešavanju dilema oko pokretanja internet biznisa.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.