Izvor: eKapija | Sreda, 23.09.2015.| 08:47
Izdvojite članak Odštampajte vest

Traži se procenitelj vrednosti "Šamot fabrike" iz Aranđelovca

(Foto: Bacho/shutterstock.com)
Stečajni upravnik preduzeća "Šamot fabrika" iz Aranđelovca u stečaju, objavio je poziv za dostavljanje ponuda za vršenje usluga procene vrednosti pravnog lica.

Za potrebe utvrđivanja procenjene vrednosti u postupku prodaje procenitelj će koristiti sledeće metode: procenu vrednosti imovine likvidacionom metodom i procenu vrednosti pravnog lica prema metodama koje su u skladu sa Međunarodnim računovodstveni standardima, kojima se obezbeđuje najveća vrednost za poverioce.

Procenitelj će takođe izvršiti procenu celishodnosti prodaje stečajnog dužnika kao pravnog lica u odnosu na prodaju imovine stečajnog dužnika pojedinačno, utvrditi učešće vrednosti procenjene imovine na kojoj je konstituisano razlučno pravo, u odnosu na procenu vrednosti pravnog lica (izraženo u procentima).

Odabir najboljeg ponuđača će izvršiti odbor poverilaca u rokovima propisanim Nacionalnim standardom o načinu i postupku unovčenja imovine stečajnog dužnika. U slučaju da odbor poverilaca ne donese odluku u propisanom roku, izbor ponuđača će izvršiti stečajni upravnik.

Ponude za vršenje usluga procene mogu se predati najkasnije sedam dana od dana objavljivanja poziva do 10 časova, na adresu ul. Zorana Đinđića 15 A, Agencija za stečaj, likvidaciju i veštačenje "Bona fides", Kragujevac, ili putem e-mail adrese snedimi@open.telekom.rs.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.