NavMenu

NIKOLIĆ: Uskoro će srpski vozovi ići brzinom većom od 100 kilometara na čas

Izvor: Beta Utorak, 22.09.2015. 17:16
Komentari
Podeli
(Tomislav Nikolić) Realno je očekivati da srpski vozovi uskoro budu u stanju da se kreću brzinom od preko 100 kilometara na čas, ocenio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić u razgovoru s predsednikom Ruske železnice Olegom Belozjorovim.

- Vreme je da železnica u Srbiji prestane da bude socijalna kategorija, već da ponovo postane krvotok privrednog razvoja, kao što je nekad bila i kao što je to slučaj u svim razvijenim državama sveta - rekao je Nikolić, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Pred Srbijom i Ruskom železnicom je, po njegovim rečima, veliki posao na realizaciji projekta modernizacije pruga u Srbiji, za šta se koristi ruski kredit od 800 mil USD.

- Modernizacijom srpskih pruga trebalo bi omogućiti uslove za povratak putnika i roba na železnicu, kao vid transporta. Deonica pruge ka Novom Sadu, koja je trenutno obuhvaćena radovima, biće uključena u projekat izgradnje pruge Beograd–Budimpešta - rekao je predsednik Srbije.

Belozjorov je istakao je da je došao u Srbiju da se lično uveri u kojoj su fazi radovi i da je probna vožnja kojoj je prisustvovao pokazala da je zaista moguće dostići brzinu od 100 kilometara na čas.

On je, kako je saopšteno, zahvalio predsedniku Srbije na podršci tom projektu, potvrđujući da će se pobrinuti da se i ubuduće sačuva visok nivo saradnje između Srbije i Ruske železnice.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

16.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.