Izvor: eKapija | Ponedeljak, 21.09.2015.| 17:24
Izdvojite članak Odštampajte vest

Beogradski festival cveća 26. i 27. septembra u parku "Manjež"

Tradicionalni Beogradski festival cveća (BFC) biće održan po šesti put ovog vikenda, 26. i 27. septembra, u parku "Manjež".

Raznovrstan sadržaj Festivala okupiće populaciju svih generacija, akcentovati primenjenu pejzažnu arhitekturu i dizajn eksterijera, urbanu ekologiju, prikazati domaće i svetske trendove i inovacije, promovisati umetnost u javnom prostoru i pokrenuti nove inicijative koje povezuju grad sa prirodom i kreativnošću življenja, navodi se u saopštenju BFC-a.

Kako se dodaje u saopštenju, nastupi vrsnih muzičkih izvođača će pratiti dvodnevni doživljaj u parku "Manjež" a otvoriće ga Katarina Jovanović, poznata operska umetnica, Hendlovom arijom "Drvo".

Pod krošnjama Manježa, publiku očekuju još mnoga iznenađenja, programi kreirani za sve uzraste, kao i biljke na poklon – u tradicionalnoj akciji "Moja prva biljka, moja prva reciklaža - donesite 5 upotrebljenih Tetra Pak ambalaža", u radionicama posvećenim nezi cveća u zoni "Flosal" - "Da vaše cveće bude veće", ili kroz zabavne degustacije neodoljivih mirisa i ukusa kafe.

BFC su podržali Sekretarijat za kulturu i Kancelarija za mlade i saradnju sa udruženjima Grada Beograda. Radno vreme festivala je od 10 do 19 časova, a BFC je otvoren i besplatan za sve građane.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.