Izvor: Vijesti | Ponedeljak, 21.09.2015.| 09:42
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Atlas Capital centar" postao "The Capital Plaza" - Otvoren luksuzni poslovno-stambeni kompleks u Podgorici

"The Capital Plaza" (TCP), do skoro poznat kao "Atlas Capital centar" otvorili su premijer Crne Gore Milo Đukanović, predsednik Upravnog odbora "Abu Dhabi Financial Grupe" (ADFG) Abdulhamid Said, ambasadorka UAE u Crnoj Gori Hafsa Abdula Mohamed Šarif Al Ulame i izvršni direktor ADFG Jasim Alsediki presecanjem vrpce.

Objekat se prostire na 100.000 m2, ima 13.000 m2 stambeno-apartmanskog prostora, 11.000 m2 ugostiteljskog prostora, 40.000 m2 poslovnog prostora i oko 13.000 m2 komercijalne zone. Takođe se u sklopu objekta nalazi 800 parking mesta.

ADFG planira da otvori i novi biznis hotel u "The Capital Plazi" pod nazivom "The H Hotel". U sklopu TCP se nalaze restorani, kafei, modni brendovi i radnje, teretana, velnes i spa, salon lepote, dečja igraonica, apoteka, novinarnica...

- "The Capital Plaza" je jedinstveni multifunkcionalni kompleks sa čijom smo realizacijom veoma ponosni. Mi smo za cilj imali da stvorimo jedinstvenu građevinu, mesto uspešnog poslovanja, bogat šoping centar, grad u gradu, mesto koje će ljudi nazivati svojim domom - kazao je Said.

Izgradnja ovog biznis centra je "pionir saradnje između Crne Gore i Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) i prva investicija UAE u Crnoj Gori, ocenila je Al Ulama.

Firma za investicije "Abu Dhabi Capital Management" (ADCM) potpisala je 25. aprila prošle godine sporazum o izgradnji hotela u jednom od najvećih i najluksuznijih centara u regionu. Tada je najavljeno da će šestospratni hotel biti završen do kraja 2015. godine.

"Atlas Capital centar"bio je zajednički projekat "Atlas grupe" Duška Kneževića, koji je prisustvovao otvaranju, i "Capital investmenta". Knežević je, međutim, ostao bez 23% udela, jer Arapi nisu bili zadovoljni realizacijom projekta. Zvanično, iz kompanija je saopšteno da partneri imaju drugačije prioritete...Izgradnja je počela u avgustu 2008. i trebalo je da bude završena početkom 2010. godine.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.