NavMenu

VUČIĆ: Stižu dva giganta iz SAD, posao za 2.500 ljudi

Izvor: Tanjug Subota, 19.09.2015. 14:42
Komentari
Podeli

Aleksandar Vučić (Foto: mc.rs)Aleksandar Vučić
Više američkih investitora zainteresovani su da ulažu u Srbiji, a za sada je sigurno da će dve kompanije zaposliti najmanje 2.500 ljudi, izjavio je srpski premijer Aleksandar Vučić.

- Mislim da će nekoliko američkih kompanija da otvori značajan broj radnih mesta u narednom periodu, oni čekaju dok se ne potpiše ugovor. Ne smem da izgovorim njihovo ime. Ali imamo najmanje dve kompanije koje će zaposliti više od 2.500 ljudi i to je za nas veliki rezultat - rekao je on na konferenciji za novinare odgovarajući na pitanje kakav ekonomski boljitak Srbija može da očekuje od njegove posete SAD-u.

On je rekao da je razgovarao sa zamenikom ministra trgovine SAD i najavio da će njihova delegacija doći u Beograd kako bi se napravio još bolji ambijent za njihove investitore.

- Više njihovih investitiora je zainteresovano da dođe ovde, više njihovih kompanija je zainteresovano da nastavi da kupuje oružje i municiju, a o automobilima FIAT-a da ne govorim - naveo je premijer.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.