NavMenu

Andreas Trajhl ostaje na čelu Erste Banke do 2020. godine

Izvor: eKapija Petak, 18.09.2015. 13:50
Komentari
Podeli
(Foto: euromodul.rs)
Nadzorni odbor Erste Bank Grupe produžio je mandat predsedniku Upravnog Odbora Andreasu Trajhlu do 30. juna 2020. godine.

Prema rečima Fridriha Redlera, predsednika Nadzornog Odbora Erste Grupe, ovakva odluka doneta je pre roka jer je Grupa želela da se osigura i da "pod vođstvom Andreasa Trajhla nastavi uspešan put u nestabilnom konkurentskom okruženju i pod stalnim regulatornim pritiscima".

Redler je istakao da se Trajhl dokazao kao odličan lider, pogotovo u poslednjih nekoliko teških godina donošenjem jasnih odluka, sprovođenjem zacrtane strategije i stalnim prilagođavanjem kompanije novim zahtevima potrošaca.

Andeas Trajhl rođen je 1952. godine, a u bankarstvu je od 1977. godine, kada je počeo da radi kao kreditni analitičar u banci Čejs Menhetn u Njujorku. Završio je studije ekonomije u Beču i na mesto izvršnog direktora Erste Bank Grupe došao 1997. godine.

Pod njegovim vođstvom banka je postala vodeći pružalac finansijskih usluga u Centralnoj i Istočnoj Evropi sa više od 16 miliona klijenata. Za to vreme, Trajhl je pokrenuo i nekoliko inicijativa za održivi društveni razvoj u cilju omogućavanja pristupa finansijskim uslugama ugroženim grupama.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.