NavMenu

Treći Festival domaćeg turizma od 25. do 27. septembra u Beogradu

Izvor: B92 Četvrtak, 17.09.2015. 16:38
Komentari
Podeli

(Foto: Marija Kambić)
Treći Festival domaćeg turizma "Pokreni se, upoznaj Srbiju" održaće se od 25. do 27. septembra u Beogradu, u Tržnom centru "Stadion" na Voždovcu.
Tokom tri dana Festivala, posetioci će moći da se upoznaju sa ponudom domaćih ugostitelja i sa turističkim destinacijama u našoj zemlji, koje bi građani, u okviru svojih putovanja, trebalo da posete.

Pored ugostitelja, turističkih agencija i lokalnih turističkih organizacija, među učesnicima će se naći i domaći proizvođači, pa će građani imati priliku da degustiraju i kupe razne domaće proizvode - od zimnice, do slatkiša i kvalitetnih domaćih pića.

Ugostitelji koji primaju vaučere Vlade Srbije ponudiće građanima da na jednom mestu izaberu i rezervišu smeštaj, da popune potrebne formulare i da predaju dokumentaciju za subvencionisani odmor u Srbiji tokom oktobra i novembra.

Festival i ove godine organizuje udruženje "Moja Srbija", uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije.

- U istraživanjima koja smo vršili, došli smo do zaključka da građani Srbije, a pre svega mladi, slabo poznaju svoju zemlju i mogućnosti koje ona pruža za dobar i zanimljiv odmor - kažu u udruženju "Moja Srbija".

Dodaju da je cilj kampanje "Pokreni se, upoznaj Srbiju", u okviru koje se organizuje i istoimeni festival, da predstavi našim građanima turističku ponudu Srbije, da ih privuče da više putuju po svojoj zemlji i da na taj način da podsticaj realnom razvoju ove perspektivne privredne grane.

Radno vreme Festivala je svakoga dana od 10 do 22 časa. Ulaz za posetioce je besplatan.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.