Izvor: eKapija | Četvrtak, 17.09.2015.| 15:46

Automobilski delovi iz preduzeća "Metalac FAD" ponovo na inostranom tržištu

Samo dve nedelje nakon što je "Fabrika automobilskih delova" (FAD) u Gornjem Milanovcu zvanično počela da radi pod imenom "Metalac FAD" otpremljen je prvi nalog i ispoštovane ugovorene obaveze za nemačkog kupca, saopšteno je iz "Metalca".

Već sledeće nedelje isporuka automobilskih delova iz FAD-a će krenuti put Holandije, Rusije i Portugalije, a, kako se dodaje, "time je 'Metalac FAD' najočiglednije 'napao' tržište bez trenutka pauze u radu sa jasnom namerom da vrati neke stare i osvoji nove pozicije".

Podsećamo, nakon što je FAD otišao u stečaj, kompanija "Metalac" je kupovinom na aukciji za 242 miliona dinara zvanično postala novi vlasnik.

Firma je integrisana pod korporativni kišobran grupe kao "Metalac FAD", dok će robno ime za portfolio svetu poznatih zglobova i spona za auto industriju ostati FAD. Formalno je bez posla odmah ostalo 187 zatečenih radnika, od kojih je sa njih 132 istog momenta potpisan novi.

- Proizvodnja je nastavljena odmah, predstoje nam ozbiljnija ulaganja u obrtni kapital i remont opreme, ali tim je dobro sastavljen. Kompanija "Metalac" daje snažnu podršku, zaposleni imaju želju a mislim da će i naši partneri biti iznenađeni brzinom kojom će se FAD-ove spone i zglobovi vratiti u sam vrh tržišta automobilskih delova – kaže Goran Mijatović, direktor "Metalac FAD"-a, koji je na novu dužnost prešao sa mesta direktora fabrike "Metalac bojler".
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.