NavMenu

"Sekopak" dodelio sertifikate o doprinosu u uštedi emisije CO2

Izvor: eKapija Četvrtak, 17.09.2015. 13:42
Komentari
Podeli
"Sekopak" je u saradnji sa Danas konferens centrom i uz podršku Agencije za zastitu životne sredine organizovao konferenciju "Zelena ekonomija i reciklažna infrastruktura" u sredu 16. septembra u "Radisson blue Old Mill" hotelu u Beogradu, navedeno je u saopštenju ove kompanije.

Na ovoj konferenciji "Sekopak" je prvi put na našem tržištu promovisao CO2 kalkulator na osnovu koga je dodelio sertifikate kompanijama u sistemu operatera, za učinak u smanjenju emisije CO2 u atmosferu, a na bazi plasiranih i recikliranih količina ambalažnog otpada u prethodnoj godini.

U ime Republike Srbije sertifikat je primila ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Vlade Srbije, Snežana Bogosavljević Bošković. Sertifikat je svečano dodeljen sledećim kompanijama: "Unilever", AD "Imlek", CRH, "Nestle Adriatics", "Tigar Tyres", "Metalac posuđe", "Comtrade", "Henkel", "Lafarge", "Delhaize", "Tetra Pak", "Coca- Cola", Koncern "Bambi", "Knjaz Miloš".


- Ekskluzivnom dodelom sertifikata "Sekopak" postaje prvi i jedini operater na tržištu Srbije, koji industriji omogućuje uvid u doprinos uštedi emisije CO2 gasova. Od ukupne uštede CO2 gasova Republike Srbije od 16.076 tona, "Sekopak" učestvuje sa 67% odnosno 10.763 tona. To smo postigli zahvaljujući primarnoj selekciji i sakupljanju ambalažnog otpada iz komunalnih izvora. A to je dalo za rezultat zastupljenost svih 5 vrsta ambalažnog otpada, a samim tim i najveću uštedu u emisiji CO2 - izjavila je Violeta Belanović Kokir, generalna direktorka kompanije "Sekopak", tržišnog lidera u upravljanju ambalažnim otpadom.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.05.2023.  |  Građevina, Saobraćaj

Beogradski aerodrom dobio sertifikat o korišćenju novoizgrađene poletno-sletne staze od 6. juna

Direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije Mirjana Čizmarov uručila je generalnom direktoru aerodroma Nikola Tesla u Beogradu Fransoa Berizu izmenu Sertifikata aerodroma kojim je omogućeno korišćenje novoizgrađene poletno-sletne staze. Kako je saopštio Direktorat, utvrđeno je da su ispunjeni svi uslovi za početak korišćenja nove poletno-sletne staze na beogradskom aerodromu, a izmena sertifikata stupiće na snagu 6. juna

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.